Protagonistes. Menorca pren un paper rellevant a l’entramat que ha elaborat l’enginyer valencià i que es pot veure durant aquestes festes - Metrovalencia.es

TW
0

El portal de Sant Roc de Maó i ses Voltes de Ciutadella formen part del betlem que el mestre pessebrista valencià Pedro Ródenas ha inclòs en el pessebre que ha muntat a la sala Lametro de l'Estació de Colom, dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Ródenas, que aquest estiu va ser a Menorca, assegura que la seva visita el va "captivar" tant que va prendre referències per incloure indrets menorquins en el seu pessebre d'enguany.

"El betlem té més d'11 metres de llarg per uns 4 de profunditat, uns 50 metres quadrats amb més de cent figures, complements i diverses escenes". Entre tot això, "dos punts importants i de referència del pessebre són dos espais que em van agradar de Menorca". La porta de Sant Roc representa l'accés a Betlem. "Passada aquesta portalada hi ha una plaça en la que hi he representat ses Voltes de Ciutadella, amb aquests arcs que tant em van agradar".

De fet, Ródenas explica que la inspiració a l'hora d'incloure aquests dos elements menorquins al seu betlem li va venir "quan feia cua a una gelateria, a Ciutadella, des d'on vaig observar els arcs".

El portal de Sant Roc, a més, representa un dels elements més alts del betlem que es pot visitar a l'estació de trens valenciana. "La torre té un metre d'alçada i crida bastant l'atenció", explica l'autor d'aquest gran pessebre que es pot visitar fins el 6 de gener.