Recepció a Ciutadella. Són 31 persones d’arreu del món, d’entre 20 i 50 anys, que han estudiat i rallen el català i que volen conèixer la nostra cultura - Myriam Traid
És afgana, però la seva llunyana nacionalitat no és impediment per a què puguis mantenir amb ella una conversa en pla. Ens entén. Es diu Farideh i forma part de l'expedició de 31 persones que aquest cap de setmana es troben a l'Illa participant en el IX Campus Universitari de la Llengua Catalana a Ciutadella. Són llicenciats o estudiants d'universitat arribats via Mallorca i que han vingut a Menorca per conèixer la nostra cultura. El periple continuarà a Girona i Andorra fins el proper 14 d'agost.
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella, Maite Salord, donà la benvinguda ahir al grup visitant al Saló Gòtic. No va ser necessari canviar el registre i rallar en castellà per oferir la recepció, perquè tots els convidats coneixen i rallen la nostra llengua. Duen mesos estudiant un idioma estrany però que per diferents motius els atreu. No obstant, en el coneixement d'una llengua no tot és teòric i s'han apuntat al campus per visitar diferents zones de parla catalana per descobrir la cultura, el territori i la identitat.
Sebastià Sansó, coordinador del grup, explica que el campus és el segon any que visita l'Illa. En aquesta ocasió, els estudiants van gaudir ahir migdia d'una ruta literària pel nucli antic de Ciutadella a partir de les referències escrites per Josep Pla. El conductor de l'activitat va ser el periodista Miquel Àngel Limón. Després de dinar, el grup es dirigí as Migjorn Gran per descobrir les festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes, com a mostra de la festa de cavalls tan tradicional a l'Illa. En la jornada d'avui, els participants del campus assistiran a la conferència que els oferirà Joan F. López Casasnovas per aproximar-los a la nostra llengua i cultura. Segons Sebastià Sansó, l'experiència del campus "esdevé un estímul per a aquells estudiants de totes les edats i d'arreu del món que aprenen la nostra llengua, però que precisen el contacte amb la gent i el territori per a entendre la nostra cultura". Els estudiants es mostraren encantats de ser a Menorca i de la bona acollida rebuda a les Illes. La regidora Maite Salord els mostrà ahir els quadres de Francesc de Borja Moll, Josep Maria Quadrado, el pintor Torrent i el baríton Joan Pons, que pengen al Saló Gòtic, com a figures de la cultura que han contribuït a fer internacional la nostra identitat.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.