Vestuari. Els actors representen diferents papers i personatges a través dels espectacles que ofereixen aquests dies a Ciutadella - Cris

TW
0

El grup teatral Xarop de Canya és un dels protagonistes de l'edició d'enguany del programa Estiuactiu que impulsa l'Ajuntament de Ciutadella per dinamitzar l'activitat turística tant al centre antic del municipi com a les diferents urbanitzacions.

Xarop de Canya és una formació de Barcelona formada per un nombrós grup que ofereix diferents tipus d'espectacles. Entre ells "Terramar", el passacarrers que ahir migdia va amenitzar el centre de Ciutadella, i que està format per elements mariners com poden ser uns músics, un xanquer i un "Capitano" amb una barca equipada amb llançadors de papers i demés sorpreses. Un grup que, com va explicar el seu portaveu, Emili Legaz, "busca la identitat i les arrels de la cultura mediterrània". Ho fan "amb diferents personatges i una música contundent, amb instruments de percussió i també amb altres com la gralla", molt arrelats a la cultura catalana.

Residents i turistes van gaudir de l'espectacle de la companyia catalana, que animava a participar i a interactuar amb ells al llarg del seu recorregut.

Xarop de Canya realitzarà un total de deu actuacions des de dimarts fins dissabte i interpretant diferents espectacles. Avui, a partir de les 11.30 hores, seran a Son Xoriguer amb una cercavila d'escuma, un passacarrer amb temàtica marinera on el "Capitano", ajudat pel cavallet de mar, s'enfrontarà al tauró. Quan el vencin, l'animal treurà escuma.
També avui capvespre seran al Lago de Cala en Bosc on faran la cercavila "Terraball".

Per a demà està previst que el grup es desplaci fins a Cala Blanca. El matí a la platja, on músics i xanquer, ajudats pel públic, hauran de trobar les olles que haurà amagat l'home del sac, i que rompran després. El capvespre desfilaran pel Bulevard de la urbanització.
Per dissabte matí està programada l'actuació al centre antic, mentre que el capvespre serà a la Plaça Espanya de Cala en Blanes.