L’assemblea ha mostrat la seva satisfacción aplaudint un cop ordenats a Joan Mercadal i Vicent llabrés. - Miriam Traïd

TW
0

Que el camí de la fe no es recorre només recolçat en un do, sino que necessita d'altres que, beneïts amb aquest mateix do, donin alé i sàpiguen compartir dubtes i certeses, alegries i desesperançes va quedar ben palés durant l'ordenació diaconal de Vicent Labrés Riudavets i Joan Mercadal Victory celebrada avui al migdia a la Catedral de Menorca, sota la presidència de monsenyor Giménez.


Les esposes dels aspirants i les seves filles, familiars, amics - entre ells, un diaca arribat des de Solsona-, una trentena de preveres i creients provinents de diferents punts de l'Illa han acudit a Ciutadella per viure un moment molt especial per a la Diòcesi menorquina, el de la confirmació de del diaconat permanent, ministeri instituït en abril de 2007 que haurà d'enriquir-se i crèixer de la mà dels seus primers exponents.

Després d'un assossegat i curós procés de discerniment, tutelat per mossen Bosco Faner, i de la seva ordenació, Llabrés y Mercadal Victory s'han convertit en els primers diaques permanents de Menorca, tenint a partir d'ara que treballar per fer realitat un ministeri adreçat a fer present Jesús Servidor i que ha de convertint-los en el fil conductor entre el poble i el clergue mitjançant la Paraula, la caritat I el servei a l'altar.

En la seva homilía, el bisbe Salvador ha demanat a Llabrés y Mercadal Victory que desenvolupin aquest ministeri amb "senzillesa, solicitud i profunda alegria". Un cop finalitzada la celebració, la festa s'ha traslladat al Claustre del Seminari on s'ha compartit un petit refrigeri mentre els diaques eren felicitats per familiars i amics.