Vidrart. La presentació de la sisena Volta a Menorca es va fer anit a la galeria d’art de Ciutadella - Gemma

TW
0

Ja està en marxa una nova edició de la Volta a Menorca en BTT. I ja en van sis gràcies a l'esforç i la col·laboració d'una gran quantitat de gent que treballa perquè l'esdeveniment es celebri cada any, permetent la conjunció d'esport, gaudiment de la natura i companyerisme.

Una prova no competitiva que organitza la Penya Ciclista Ciutadella, que es celebrarà entre els dies 9 i l'11 d'octubre i que tindrà un nombre límit de 500 inscripcions per garantir la seguretat i el bon funcionament de les etapes. Una de les diferències en relació a les BTT d'anys anteriors és que l'organització no desvetllarà els recorreguts de les tres etapes. "Serà una sorpresa que anirem descobrint tots junts i sense haver-les entrenat". Una mesura, aquesta, que servirà per evitar que les setmanes prèvies a la celebració de la prova es produeixin invasions de camins en propietats privades.

La única informació que la Penya Ciclista Ciutadella ha donat és que la primera etapa començarà i acabarà a Ciutadella, la segona a Maó, i la tercera tindrà la sortida a Ferreries i la meta a Alaior. Els recorreguts seran de 60, 70 i 60 quilòmetres respectivament.

A més, per a l'edició d'enguany el president de l'entitat, Pere Català, va indicar que "ens agradaria afegir-hi un puntet més, afegir un nou ingredient al cocktail". Es tracte de "lligar la Volta amb la cultura oferint a tots els participants una relació dels punts d'interès de cada etapa des d'un enfocament etnològic, arqueològic, zoològic o botànic, per tal què, a part de gaudir de l'esport, la natura i la companyia parem atenció a molts detalls interessants que freqüentment ens passen inadvertits", va explicar Català.

més esforç als camins rurals
Una de les reivindicacions que es fan des de l'organització és la manca de suport que, sovint, es troben per part de les administracions. És en relació a l'ajut que ja fa uns anys va demanar l'entitat pel que fa als permisos oficials i l'obertura, recuperació, neteja i manteniment dels camins rurals de l'Illa. El responsable de rutes, Pere Pons, es va referir a la "incomprensió i la desesperant lentitut de les administracions". I és que enguany, a diferència de l'any passat, la tramitació dels permisos està anant molt lenta, fet que dificulta l'organització de la prova.

Tot i això, des de la Penya Ciclista Ciutadella es va agrair l'esforç que realitza l'Ajuntament de Maó des de fa uns anys per recuperar i mantenir els camins, una tasca a la qual s'estan afegint els governs de Sant Lluís, Es Castell i Alaior.

Des del col·lectiu es demana que les institucions públiques segueixin l'exemple de les pròpies entitats. "És d'alabar la feina que han fet i fan cinc entitats de Ferreries en la recuperació del Camí Reial, a Alaior hi ha una altra associació que està recuperant el Camí de sa Barrerassa, i aquí, el Club Ciclista Centre de s'Illa i la Penya Ciclista Ciutadella, aquest hivern hem recuperat el Camí de la Reina", va explicar Pons.