En família. Remedios rodejada pels seus en un dia tan especial - Myriam Traid

TW
0

Remedios Moreno López es va afegir ahir al privilegiat grup dels centenaris, i ho va fer rodejada de la seva família que li va organitzar una gran festa per commemorar una efemèride per la qual "estic molt contenta", va explicar feliç.

Vídua de Nicolás Sierra, Remedios és mare de tres fills, Basílio, Núria i Nicolás, i té ja dotze néts, setze besnéts i dos rebesnéts.

Que Remedios hagi arribat al centenari sembla que no és casualitat, duu la longevitat a la sang. La seva germana Otília, que viu a València, compta ja amb 98 anys, i tot just fa dues setmanes va perdre el seu germà Paco, que tenia 102 anys. Una nissaga a la que s'hi afegí el marit de na Remedios, que va poder celebrar els 94 anys.

Nascuda a Caudete de las Fuentes (València), Remedios arribà a Menorca fa 53 anys. Ha estat mitja vida a Ciutadella, primer al camp, al lloc de Ses Mongetes, propietat de l'amo Perico Bosch, on s'encarregava de les feines de casa. Més tard, deu fer ja una quarantena d'anys, ella i el seu marit Nicolás, es traslladaren al carrer de Cal Bisbe, davant del forn. Allà cuidà dos capellans, els senyors Vivern primer, i Gornès després.

Present

L'Ajuntament de Ciutadella, com és tradicional, va voler felicitar Remedios pel seu aniversari, oferint-li com a regal un gravat amb les vistes de Ciutadella des de Dalt sa Quintana, on també va viure. Un present que la nova centenària del municipi va agrair de tot cor. Aquest any, sis ciutadellencs compleixen cent anys.