Activitats. Els participants conviuen i comparteixen experiències durant uns dies a l’alberg juvenil de Sa Vinyeta on estan instal·lats - Cris

TW
0

L'alberg juvenil de Sa Vinyeta a Ciutadella acull aquests dies la trobada d'escoltes "Calabruix", organitzada per 4Vents, un projecte de col·laboració entre la Federació d'Escoltisme Valencià, el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, Escoltes de Menorca i els Minyons Escoltes Guies de Catalunya.

Des de dijous passat i fins demà, uns 220 joves de València, Mallorca, Catalunya i Menorca participen en aquest encontre que es celebra des de fa quinze anys, i que pretén reforçar el treball de cada una de les associacions participants, cercant les sinergies i potenciant les característiques culturals i lingüístiques. Una trobada en la que enguany hi participen joves d'entre 14 i 17 anys, els pioners-caravel·les, que realitzen diverses activitats. Divendres, per exemple, els escoltes van recórrer a peu un tram del Camí de Cavalls. També han fet rutes en velo i han participat en tallers de cultura popular, de gastronomia i jocs, a més de la celebració de la Pasqua.

Alberg
El nombrós grup està instal·lat a Sa Vinyeta. Allà s'hi han aixecat les tendes de campanya on els joves hi passen la nit, i hi disposen de les sales de bany, la cuina i altres dependències per preparar i realitzar les activitats.

És un espai on menorquins, mallorquins, catalans i valencians comparteixen uns dies i aprenen nous costums. Per Margarita Pons, de l'Agrupament Escolta Sant Bartomeu de Ferreries, aquesta iniciativa "està molt bé perquè ens trobem amb gent d'altres pobles, fem amics. Junts fem rutes i aprenem a conviure amb persones d'altres indrets". En termes semblants es va referir una de les seves companyes, la també ferrerienca Ester Marquès. "Està bé per conèixer gent i fer cosa nova, i està molt bé que es faci a Menorca", afirma.

Propostes juvenils com aquestes són les que recorden les anades a fora d'aquell temps, amb les notes de guitarra que es deixen escoltar en rodols de joves amb ganes de festa. O d'altres en que es comparteixen partides de cartes. Tot en un entorn com Menorca, que ofereix varietat de contrastos en un marc incomparable carregat de naturalesa per tots quatre costats.