El difunt va donar encara qualque ensurt als assistents a la vetlla, entre els quals hi havia les seves vídues, que el ploraven a l’hora que l’increpaven per les infidelitats comeses amb tantes dones | Gemma Andreu

TW
5

En Camestortes va passar ahir a millor vida, després d'una existència plena de plaers i vivint sense passar pena. D'aquí que deixés un bon grapat de deutes, com va quedar demostrat en la lectura del seu testament, en què va repartir «béns» a tothom.

La processó fúnebre d'en Camestortes va sortir de l'Orfeó Maonès, amb un seguici format per un ranxo de vídues, amics, el notari i, entre d'altres, també el bisbe.

La comitiva, escortada per la banda de cornetes i tambors, va recórrer els carrers del centre fins arribar al Teatre Principal.


Document oficial

Ja a la sala, el notari va fer desfilar el públic per davant del difunt abans de començar la lectura de les gloses que conformaven el testament. De fet, va advertir que «com era un bon corsari només deutes ha deixat».

El primer que va deixar escrit el desaparegut va ser un record per a les seves dones. «Vídues meves segueu fortes (...) ja sé que plorau de mal i es vostre cor té ferides, feia tan bo el meu pardal que quedau totes servides!»

A partir d'aquí, Camestortes va deixar mencions en l'àmbit local, nacional i també internacional. Així, es va referir a les petroleres que amenacen Menorca amb les seves prospeccions; a la disputa electoral del proper maig entre PSOE, PP, Podemos i Ara Maó als que «deix un pacte per quimera per governar un any per hom»; a la càmera de la Plaça Reial; a la Corporació Municipal; i també a les empreses. «L'empresa no necessita fer ERE a desproporció, treure el treballador sols perquè el diner l'excita, de la crisi s'aprofita com un escut protector. Per açò amb intenció deix la Pepsi gratuïta per a tota la població».

Quant a l'actualitat del país, no van faltar les referències a l'«espoli» d'Urdangarín, Matas i Ferran, a qui Camestortes deixà un Monopoly, «així juntets jugaran dins la presó que bressoli el seu negoci més gran»; a les targetes black de Caja Madrid i a Jordi Pujol, a qui va deixar «presó familiar per tancar-los en família».

Vetllat el mort i llegides les escriptures, la comitiva va arribarà fins a la Plaça Constitució, on es va procedir a incinerar en Camestortes i es van sortejar regals entre els assistents a l'acte del teatre.

Va ser llavors quan s'Àvia Corema va prendre el relleu al Carnaval, per anunciar l'arribada de Pasqua d'aquí a set setmanes.