El llibre adreçat al públic infantil conté textos amb rigor científic i il·lustracions interessants

TW
0

Els més joves disposen des d'aquest dimarts d'una excel·lent publicació per conèixer amb un llenguatge didàctic i entenedor la cultura talaiòtica, fent un recorregut per la prehistòria de Menorca des dels primers pobladors fins a la conquesta romana. Es tracta d'un llibre escrit i il·lustrat per l'arqueòleg ciutadellenc Andreu Torres Bagur, que ha estat    editat pel Consell insular i és el número 6 de la col·lecció Sitjot.

«Coneix el passat de Menorca amb na Laia i en Tau» és un apassionant viatge de més de 2.000 anys cap enrere en el temps, en el qual els més joves poden descobrir com era l'Illa abans de l'arribada dels primers humans, d'on procedien aquests primers pobladors, on vivien i on eren enterrats, quina era la seva alimentació, el comerç i les pràctiques religioses, tant en l'època de les navetes com dels talaiots, a més d'explicar qui eren els foners, els guerrers més coneguts de la prehistòria menorquina i balear.

El llibre s'obre amb una explicació sobre què és l'arqueologia i la feina que fan els arqueòlegs sobre el terreny i després al laboratori, i es tanca amb un glossari amb vint-i-dues paraules o expressions relacionades amb aquest període de la història de Menorca.

Durant la presentació aquest dimarts del llibre, el conseller de Cultura Miquel À. Maria va subratllar que «Coneix el passat de Menorca amb na Laia i en Tau» cobreix la manca d'un llibre general sobre la Menorca talaiòtica adreçada expressament al públic infantil, en el context de la candidatura a patrimoni mundial. Maria va assenyalar que, a més de l'edició en català, també s'editaran en versió castellana i anglesa.

Text i dibuixos

Una de les característiques d'aquest llibre és que l'autor del text també ho és de les nombroses il·lustracions, l'arqueòleg ciutadellenc Andreu Torres Bagur, que ahir va assegurar que es tractava d'un projecte que feia temps que el tenia al cap i finalment s'ha fet realitat gràcies als ajuts del Rescat Cultural. Torres va expressar la voluntat de seguir amb noves publicacions adreçades al públic infantil de l'època romana i la islàmica, una iniciativa que el conseller va trobar força interessant.