La Red de Ciudades Creativas es una iniciativa que la UNESCO lanzó en 2004 para promover la diversidad cultural y la cooperación internacional entre municipios que invierten en la creatividad como motor de desarrollo urbano sostenible, de inclusión social y de influencia cultural.
Esta red se divide, a su vez, en siete redes sobre distintos ámbitos, tales como la literatura, el cine, la música, la artesanía y el arte popular, el diseño, el arte digital o la gastronomía. «Como municipio con muchas actividades a nivel cultural y musical, hemos creado un proyecto que presentaremos, primero ante la oficina de la UNESCO en España, y si se supera la evaluación, en la de París», señaló la alcaldesa de Maó, Águeda Reynés. «Creemos que tenemos suficientes entidades que se dedican a cuestiones musicales», justificó Reynés, mientras que el edil de Educación, Simón Gornés apuntó que «en Maó, en 2014 se hicieron 452 actividades musicales».
«Hemos intentado recoger todo lo que se hace aquí, para mostrar el potencial que tenemos en el municipio», apostilló Gornés, a la vez que explicó que la Red de Ciudades Creativas permite «compartir experiencias y promover la producción cultural con lugares de todo el mundo».
Colaboración
Maó debe incluir en el expediente un vídeo de cinco minutos en el que se resuman las principales características musicales. Eso es, un recopilatorio de imágenes para mostrar su diversidad musical. Para ello, el Ayuntamiento ha solicitado la colaboración de las entidades, que han estado «muy contentas» por la iniciativa, indicó Reynés.
El expediente incluirá también fichas de los espacios donde la música es protagonista (Escuela de Música, Conservatorio, teatros), así como biografías de cantantes con una vinculación directa con la ciudad y otras informaciones relacionadas.
De los 69 municipios con que cuenta actualmente esta Red de Ciudades Creativas hay tres españolas, Sevilla (ámbito musical), Granada (literatura) y Bilbao (diseño). Y junto a ellas, otras como Bolonia, Hannover, Praga o Bogotá, entre otras.
12 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Creo que hay un cantante de ópera mahonés, marginado y eliminado a conciencia desde hace ya ni se sabe cuantos años de la programación de nuestro Teatro Principal... ¡¡¡¡Bravo Ajuntament de Mahón.... y Bravo mahoneses aficionados, por consentirlo sin rechistar!!!!
Uno para todos y todos para uno
Si vivim coses veurem!...només cal parlar amb músics, professors de música, programadors de actuacions musicals, estudiants de música i amants de la música en general. Aquests polítics o no tenen vergonya o pateixen un greu trastorn de percepció de la realitat
Unes observacions per la Sra Reynés i l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó.1a) El seu partit polític ha eliminat la música com assignatura obligatòria tant de l'educació primària com de l'educació secundària perquè el sr. Wert troba que "son asignaturas que distraen".2a) El seu partit polític ha eliminat totes les ajudes a les escoles municipals de música.3a) El seu partit polític ha pujat l'iva cultural al 21%. I per acabar els faig una 4a observació: Els recomano que canviïn tant aviat com puguin la programació musical de Maó. No crec que el consell avaluador de la Unesco faci un informe favorable tenint en David Bisbal o en Sergio Dalma (en tots els respectes del món) com a principals esdeveniments musicals.És una llàstima, perquè la iniciativa seria molt bona si fos coherent amb el fons i amb la intenció. És ben clar que té un objectiu electoralista i per tant, és ben segur que quedarà en res.
Maó + música = David Bisbal?
Ciutat de la música i no deixen omplir els carrers d'ambient musical sense ells treure'n un profit. Quin mal fa tenir tres grupets de musica, gent jove que te ganes de donar-se a coneixer... Però com ells no cobren, no volen sentir es futur de sa música de menorca. Quina vergonya!
Són ells els de l'IVA cultural al 21%!!!! quina barra!
Molt bé... recordar que l'IVA Cultural l'han possat ells!!!!
A mi em basta en veure el cartell de darrera Ajuntament de Maó-Mahón per veure quin és el nivell cultural d'alguns dirigents d'aquesta ciutat.I qui llegeix la presentació és el responsable de fer que no sigui requisit conèixer la nostra llengua per entrar en l'Administració Pública?. Tot una vergonya que es vulgui lligar a qualsevol cosa que pugui anomenar-se cultura.Ciutat de la Música?.... Ciutat de la Comèdia, més aviat....
Maó i tota Menorca es mereix una Política Cultura que posi en valor tota la seva riquesa i diversitat cultural i artística. Durant els darrers tres anys i mig la política portada a terme per aquests polítics de dreta ha estat més un ofec per al sector que no pas un suport. Ara s'apropen les eleccions i de cop es treuen de la màniga coses com aquesta. No poso en qüestió que hi ha hagut algunes accions molt bones com el 4Cordes de JM de Maó que ha patrocinat l'Ajuntament però les millors accions no parteixen del mateix Aj. de Maó perquè no té cap política ni estratègia de desenvolupament cultural. Una llàstima que recorrin a la Cultura per treure profit quan els interessa.