Els actors menorquins Àlvar Triay, Carol Suárez, Malu Morro, Sílvia Pons, Josep Mercadal i Josep Orfila protagonitzaran les funcions | Javier Coll

TW
0

Després de l'èxit del Teatre de Barra a Palma i el Teatre de Butxaca a Ciutadella, el microteatre irromp a Maó amb una atractiva programació de píndoles teatrals. El festival, amb el nom de Teatre de Prop, és una iniciativa de l'Ajuntament de Maó amb la col·laboració de diversos establiments comercials amb l'objectiu de dinamitzar el centre i oferir una nova programació cultural.

Les funcions arranquen demà dijous, amb les sessions amb segell menorquí. Intervindran els actors Àlvar Triay, Carol Suárez, Gemma Moll, Josep Orfila, Malu Morro, Sílvia Pons i Josep Mercadal. Demà s'escenificaran les obres «Ben decidit», a La Fantasia; «Rex», a l'hotel Ses Bruixes; i «El nou contable», a l'oficina La Caixa de s'Arravaleta; dirigides per Pitus Fernández; i «Astigmatisme», que es representarà a Multiópticas del carrer Ses Moreres, baix la direcció de Josep Mercadal. Les obres duren 15 minuts i es faran quatre sessions de cada peça. La primera comença a les 20.30 hores, la segona a les 21 hores, la tercera a les 21.30 hores i la darrera a les 22 hores. Això permetrà que el públic vagi canviant d'escenari i faci l'itinerari de les quatre obres del Teatre de Prop.

El divendres, a la interpretació dels menorquins, es sumarà la presència d'actors mallorquins amb les obres «Amicrí», al bar Boínder; «El descans», al bar Nou; «Llengua amb tàperes», al bar Andalusia, i «Los Ángeles», a l'American Bar. En el mateix horari del dijous.


Teatre de proximitat

Segons Josep Mercadal, l'atractiu del microteatre que entra en acció a Maó «és apropar el teatre a la gent, que el públic pugui accedir a diferents obres de manera molt fàcil. Són com curtmetratges a escenaris diferents, originals, com botigues, bars i hotels, i cada obra està adaptada a cada establiment». La força de la interpretació arriba així més directament a l'espectador.