Marquès. Rebé el premi de José Luis Pons, directiu de la SHANB. - Edgar Torres

TW
0

Jornada especial patrocinada per la Federació Balear de Trot i amb trofeus als tres primers classificats donats per l'ajuntament de Sant Lluís amb motiu de les festes patronals. Presència del regidor Alfredo Benosa en representació del batlle amb la majúscula entrada de públic, molts mallorquins aficionats al trot que després van gaudir de les festes de Sant Lluís. 48 cavalls quedaren inscrits al programa i mencionar la presència del menador professional Antoni Frontera que donà glamour a la jornada.

La primera carrera es va veure com tots els cabriols quedaren subordinats a l'actuació de Ves Viva Prim que agafà un bon tros d'avantatge. Valent i Vannah Idole van anar encollats fins la meta, invertint-ne les posicions en el darrer moment.

Quatre poltres disputaren la segona cursa que no va tenir color. Una espectacular Beautiful Dream, filla del semental italià Varenne, convertí totes les cabrioles i renecs mentre acudia darrera el cotxe de sortida. Va ser una màquina trotadora.

La preestel·lar fou una repetició; de la carrera de la setmana passada. El cavall francès Ofrelón agafà el cap i corda. La resta de participants es situaren arrenglerats en dues fileres darrera i ningú no l'atacà.

La carrera especial, el VI trofeu Sant Lluís amb una dotació de 500,00 euros en premis, va tenir a T Acuerdas i Victoria Valley B com a gran protagonistes de la sortida i van anar plegat fins que a falta de 200 metres, a la sortida del darrer revolt: per una banda T Acuerdas perdia el trot i quedava desqualificat automàticament; per l'altre Victòria acabà les forces per donar pas a Única Monsol que, de fet, fou l'única que es mantingué aferrada tot el temps al duet capdavanter.

La carrera estel·lar serví per encendre encara més els ànims del nombrós i escandalós públic present al municipal. El petitíssim Nimbus du Linon, fill del semental francès Bon Consell, sortia darrera el cotxe com una fletxa per aconseguir comandar la corrua de cabriols. En un primer moment, Lluna Plena s'emparellà amb ell, quedant a la seva esquena Sirius de Gapree. Lluna Plena de seguida renuncià a mantenir la posició de la mort i fou substituït per Saleroso. Ningú no atacà a Nimbus, donat que en la posició capdavantera és un cavall mal de pelar. Es tractava de decidir qui l'acompanyaria al pòdium. Sirius no es desferrà de la seva esquena i feu segon, i Saleroso, el més atrevit, aconseguí la tercera plaça.

La darrera carrera fou de bojos. Dels dotze participants, en foren desqualificats fins a sis. Cap dels tres que comandaren la cursa en un primer moment: Voulevay, Turmenta i Niki Monsol l'acabaren. Després de la desfeta, tot semblava indicar que O'Meare VX es faria amb la victòria, però, no se sap d'on, aparegué As del Norte, d'entre les cendres, per emportar-se el trofeu al guanyador.

La propera reunió serà dissabte amb dos premis especials: el Annegret Khun Preis per a poltres de 2 anys i el XXIX premi Karola Dome per a dames. Dues senyores alemanyes que no fallen en la seva cita anual amb el municipal moanès.