TW

Em diuen que no hi queden bitllets d’avió fins Nadal per venir a Menorca, ni un seient lliure. Tampoc torns per treure’s el certificat de resident a l’Illa i les immobiliàries han hagut de posar cita prèvia. I m’explicaven que tot ve donat per l’anunci del nou i flamant Govern Balear de que a partir d’ara el català­– la nostra llengua, agradi o no– ja no és un requisit per fer feina al sector sanitari de les Illes. Així ho anunciava en un castellà perfecte clar la consellera de Salud del PP, Manuela García, que emmarcava l’eliminació de la mesura en un decret del govern per «fidelitzar i captar» nous professionals del sector salut. Dit d’una altra manera, que ara vindran els millors metges i sanitaris del país, hi haurà empentes i clotellades per venir a fer feina a les Illes; s’acabaran les llistes d’espera, etc.

Us imaginau? –«Doctor/a, bon dia. Tenc el ballador de l’anca fotut».

«Perdone señor, en ‘casteplano’».

«No, que el bailador del culo está ‘rompido’».

I és que amics i amigues, estem xerrant d’açò, eh. Evidentment que sí que vull els millors professionals dins un tema tan seriós i cabdal com és la salut. Ara bé, i no ens enganem, aquesta ‘mabrada’ del PP i Vox just entrar al govern no va de salut i benestar ni va de preocupar-se perquè els balears (?) tinguem als ‘cracks’ espanyols de la sanitat. Açò va de raons purament ideològiques, de voler carregar-se una vegada més i anar en contra de la llengua catalana. Al més pur estil del farmacèutic Bauçà; el de les camisetes verdes, sí.

I és que està demostrat que les dificultats per captar professionals pels nostres hospitals venen de l’elevat cost de la vida i de l’habitatge a les nostres illes. Per res, perquè el català sigui o no un requisit. I dit açò, encantat de tenir un gran i contrastat cirurgià que arriba de la ‘España profunda’; ara bé, com a mínim, ja que ve aquí i el pagarem entre tots i totes, entén la nostra llengua, fes un esforç. Xerram d’açò, «en castellano, coño».