TW

La Mesa Sectorial d'Educació ha anunciat aquesta setmana que finalment els interins de les Illes que fan substitucions cobraran el mes de juliol. La fórmula, una mesura temporal, serà mitjançant una indemnització. Cal recordar que la famosa Llei Òmnibus aprovada al Parlament incloïa una modificació dels pressupostos perquè els interins cobressin aquest mes si el 30 de juny continuaven fent feina. La realitat, però, deia que açò era poc comú. Els darrers dies lectius, ja se'ls donava de baixa. La mesura ha passat d'afectar a unes 30 persones, a prop de 800 docents, perquè es tindrà en compte una proporcionalitat del període que han fet substitucions.

Els resultats de la Mesa m'han recordat les frases de César Bona, el jove que duu l'etiqueta de millor professor de l'Estat, perquè fou un dels 50 finalistes i únic espanyol al Global Teacher Prize, quan diu: «Jo no faig res d'extraordinari. Simplement m'ho passo bé a classe».

Noticias relacionadas

I me'n venen uns quants al cap, mestres que provoquen desenes d'ulls d'il·lusió, que tenen contractures musculars, que arriben al sofà cada vespre extasiats, que viuen situacions difícils amb d'altres mestres, amb famílies i amb els propis alumnes, però que creuen -per damunt de tot- amb l'educació. Els regals estan bé, però els mèrits, les bones competències, es garanteixen amb un salari estrictament proporcional a la feina que duen a terme.

El mateix sou per la mateixa feina. Per la seva actitud, clar que sí.