TW

La setmana de Sant Antoni no ha estat massa festiva per Susana Mora, com a presidenta del Consell. I no perquè el conferenciant de l'acte institucional, Jeroni Galmés fes treure els colors als polítics per la poca feina que han fet per la Reserva de la Biosfera en els seus 25 anys de vida, sinó per altres notícies gens positives per Menorca.

Aquestes han estat els titulars de portada d'«Es Diari». El Govern ha de tornar a Madrid els 7 milions que havien de servir per convertir s'Enclusa en el Centre d'Interpretació de la Reserva (diumenge). 3.500 famílies han de recórrer a la tarifa social per a poder pagar la factura elèctrica, fet que demostra la pobresa oculta que existeix (dilluns). El Govern vol que el Consell li torni 8 milions que li havia transferit de les famoses bestretes i anuncia que no li pagarà els 8,5 que li devia (dimarts). I el Consell prohibeix el lloguer turístic als nuclis urbans (dimecres), una decisió que arriba per la manca de consens entre els batles i que no sembla agradar a gairebé ningú.

Noticias relacionadas

Davant moltes d'aquestes notícies la resposta del Consell ha estat tímida, freda, com si la cosa no vagi amb la primera institució de Menorca. Crec que els gestors actuals pateixen massa el mal de les competències. Per una banda, la presidenta en reclama més i amb més doblers a la seva «amiga Francina» i per l'altra quan passen coses importants a Menorca sembla que els polítics d'aquí no se n'han de preocupar si no són competència del Consell. El cas del transport aeri és paradigmàtic. Totes les gestions les fa Marc Pons, menorquí d'Es Mercadal però conseller del Govern, no de Menorca. És una diferència evident amb la passada legislatura, quan Alejandre, sense competència, donava guerra.

L'empresari Sebastià Triay Fayas, premiat com a Protagonista de la Vida Menorquina, demanava públicament a Sant Antoni que il·lumini els polítics menorquins perquè encertin en les seves decisions. Un bon desig per una setmana un poc més tràgica del que és habitual.