TW
0

Què nom el ministre espanyol d'Economia? Olli Rehn. I el portuguès, irlandès, italià, finès, lituà, maltès, xipriota, etc...? Olli Rehn. I, segons Sami Naïr, el ministre francès d'Hisenda no és Pierre Moscovici, sinó Olli Rehn. L'alemany, possiblement, no.

Per si no ho saben, Olli Rehn és el comissari europeu que dicta les polítiques pressupostàries de la UE, al qual reten comptes força estats europeus. Brussel·les ara exigeix a Espanya un altre ajust de 35.000 milions d'euros.

De Guindos i Montoro, que venien contents d'anunciar urbi et orbi el final de les retallades (perquè hem sortit del forat, no és ver?), han acollit aquest diktat amb indissimulat disgust. (Ara digau com l'acollirem nosaltres: nous retalls de despesa i més imposts). Rajoy havia promès rebaixes fiscals per a l'any que ve; tanmateix, són flòbies de neu les seues promeses: duren tan poc..!

Entretant, l'orgull racial del león hispánico i la Marca España s'ha fet miques, la sobirania nacional val menys que una figa blana i fins i tot s'especula que, davant aquest panorama fatídic, el duo dinámico ministerial econòmic del govern espanyol, reclami per a ells a Brussel·les allò que Madrid nega a Catalunya, açò és, el dret a decidir. El joc és a l'eurozona, les regles les saben ells.