TW
0

Al programa d'actes de les festes de la Mare de Déu de Gràcia hi figura una sessió plenària convocada pel diumenge 1 de setembre a les vuit del fosquet amb l'únic objectiu de fer un reconeixement públic a la tasca que des de fa 11 anys fa la senyora Ignàsia Carreras amb els malalts i les seves famílies desplaçades a Son Espases i, fins fa tres anys, a Son Dureta. L'experiència de moltes persones, el resultat de la seva dedicació i els testimonis coneguts dels qui s'han vist obligats a viatjar a Palma per aquestes circumstàncies crec que donen prou justificació a aquesta iniciativa. A la sessió estan convidats a participar amb una intervenció pública el conseller balear de sanitat, Martí Sansaloni; Àngels Camps, en representació d'Alba; Ricard Ramisa, pacient; el doctor García Olives i la mateixa Ignàsia Carreras, tot i que -estic segura- hi ha molts testimonis particulars i moltes experiències familiars dignes també de coneixement públic.

Un reconeixement públic vol dir agraïment general i aquest es nodreix de molts de casos particulars que sumen la impressió de comptar amb un suport eficaç i d'aportar un plus de confiança i atenció al servei sanitari. Tothom que ha sofert aquesta situació del trasllat urgent o la necessitat ineludible d'un tractament més o manco perllongat a l'hospital públic de referència de les Illes sap de la importància de disposar d'un professional que a més de la seva funció com a infermera presta una funció d'acompanyament i guia per la, moltes vegades, complexa burocràcia.

Professional de contacte, ambaixadora de facto dels pacients menorquins, Ignàsia Carreras ha llevat preocupacions a molts dels qui han arribat a Palma immersos en el problema d'una malaltia o una lesió i amb poques ganes de trobar dificultats afegides a l'exili obligat del seu entorn. És certament, la seva feina professional, i res no tindria d'extraordinari si no fos pel seu tarannà i la seva capacitat per estendre a la feina aspectes d'atenció que només s'expliquen per aquesta espècie de fraternitat, de cohesió, que ens dona la condició de menorquins quan mos trobam fora del nostre territori.

La trajectòria recorreguda, prou significativa i el balanç, ben satisfactori, ens anima a expressar d'aquesta manera l'agraïment general de la població maonesa i, no ho dubt, de la població menorquina. Per açò, convid i anim tothom a sumar-se a l'acte que celebrarem diumenge a l'Ajuntament de Maó.