TW
0

Els sotasignants d'aquest document demanem al plenari del Consell Municipal Escolar d'Alaior:

Elevar al ple de l'Ajuntament d'Alaior la següent proposta per al debat i aprovació, si s'escau:

Tots els reunits en aquesta assemblea no volem que els nostres joves siguin un engranatge més del sistema productiu, és per això que demanem una educació capaç de desenvolupar al màxim les seves capacitats de forma harmònica, de formar-los com a persones Iliures i crítiques, autònomes en els seus pensaments i accions, capaços de lIuitar per una societat autènticament democràtica, socialment avançada i justa que es proposi com a màxim objectiu la felicitat i el benestar dels seus ciutadans.

Volem la millor educació possible per als nostres fills. Per suposat una educació pública i a I'abast de tothom; volem una educació de qualitat tant en els seus continguts com en les seves metodologies; una educació moderna en el sentit que posi en contacte els nostres fills/es amb els avanços darrers de la ciència i de la tècnica, per a que així siguin capaços d'incorporar-se al món del treball en les millors condicions possibles, volem una educació capaç de convertir-los en excel·lents professionals i en millors persones.

Volem, en definitiva, que I'escola no només prediqui democràcia sinó que també la practiqui i, en aquest sentit, rebutgem la nova llei d'educació que atempta contra la ja minsa participació dels pares als centres escolars.

Així mateix els aquí reunits veiem amb preocupació com es degraden les condicions de treball al centre dia rere dia, com s'escriuen les lIeis sense ni tan sols demanar I'opinió d'aquells que es troben implicats en el seu compliment; com s'intenta eliminar la llibertat, la crítica del que hauria de ser un lliure exercici de la funció docent.

Tots observem astorats com allò que tant temps i esforços va costar construir es desfà amb cada mesura que els nostres governants proposen; poc a poc, retallada a retallada, anem perdent qualitat en el nostre sistema educatiu. Quan diem que I'educació és peça fonamental d'una societat democràtica no diem una frase feta, n'estem convençuts que no és possible construir una societat socialment avançada sense un sistema educatiu públic, de qualitat i democràtic.

El procés educatiu serà irrepetible a les vides dels nostres al -Iots, s'hi juguem molt i tenen dret a una educació de qualitat, per tant, exigim que aquesta sigui excel·lent en tots els seus aspectes: condicions d'estudi, accés a laboratoris, desdoblaments, calefacció, gratuïtat que permeti I'accés als nivells superior d'ensenyament a les famílies més necessitades ... etc. Hi ha molt a perdre i molt a guanyar i no podem acceptar de cap manera que es jugui amb el seu futur.

Davant els grans reptes presents, qualsevol diferencia entre els membres de la comunitat educativa s'han de debatre amb sinceritat i honradesa, sense egoismes, però no hauríem d'oblidar que coincidim en uns objectius ben clars. Aquest és un món al revés, sense lògica ni sentit,nosaltres som els protagonistes de l'educació i els nostres governants en lloc d'actuar i posar-se al nostre servei legislen contra els nostres interessos com si l'educació fos una mercaderia més. Mares pares, professorat i alumnat necessitem conformar-nos com a comunitat educativa per frenar l'ofensiva dels governs contra l'educació pública.

No vivim una crisi és tracta d'una nova època que provoca ja el sofriment de molta gent. Es vol acabar amb un sistema educatiu democràtic amb poca tradició en el nostre país però que ha costat molt construir, un sistema ja carregat amb problemes i que ara corre el risc de convertir-se en una escola de segona categoria que es degrada davant dels nostres ulls de la mateixa manera que els hospitals públics seran la beneficència per a tots que no es puguin pagar una assegurança privada.

Amb la signatura d'aquest manifest la nostra comunitat educativa manifesta la voluntat de seguir lluitant per l'educació, i que aquesta sigui democràtica, compensadora de les desigualtats, afavoridora d'oportunitats per a tots els joves, eina imprescindible d'una societat autènticament democràtica justa i socialment avançada.

L'avantprojecte de llei de qualitat de l'educació, l'anomenada llei Wert, no ens mereix cap confiança, ja que s'ha fet d'esquenes a la comunitat educativa i no millorarà cap dels aspectes pel que suposadament es vol aprovar, és més, serà segregadora, gens equitativa i augmentarà el fracàs escolar

Per tots aquests motius, feim la següent proposta d'acord:

El Ple de l'Ajuntament d'Alaior reunit en sessió ordinària i a instancia de les Apimas de tots els centres educatius del municipi (EI Es Pouet, CEIP Inspector Dr. Comas Camps, CEIP Mestre Duran, CC La Salle IES Josep Miquel Guàrdia) manifesta el seu rebuig al Decret de Tractament Integral de Llengües i al Projecte de Llei Reguladora de la Convivència Escolar i de l' Autoritat del Professorat, ambdós de la Conselleria d'Educació Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, i l'Avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Les APIMA de l'Escola Infantil Es Pouet, CP Inspector Doctor Comas Camps, CP Mestre Duran, CC La Salle, IES Josep Miquel Guardia, i la Plataforma en Defensa de l'Escola Pública

Nota: Aquesta proposta es debat en la sessió plenària d'avui.