TW
0

Escoltes de Menorca, emprèn aquest curs amb més il·lusió que mai. En la situació social i econòmica actual, potser és ara quan la nostra associació pren més sentit.
Els nostres valors, els mateixos que els agrupaments que hi ha repartits arreu de l'illa i la resta del món, treballen en els seus caus, seran de gran validesa enmig d'aquest entorn carregat de pessimisme, desolació i en alguns casos, injustícia.
Així dons, ara més que mai, és necessari que ens arromanguem les mànigues de les camises i ens posem a treballar.

La nostra tasca diària, no apareixerà a cap portada dels mitjans de comunicació, serà un treball silenciós, a vegades des de l'anonimat, però gaudirà d'un gran valor humà i de manera desinteressada; com diu aquell proverbi africà: "fa més soroll un arbre que cau que un bosc que creix". Es tracta de ser optimistes i de creure que és possible, que entre tots, si ens ajudem, podrem fer qualsevol cosa que ens proposem, i tot això, per intentar construir un món millor i deixar-lo una mica més bé de com l'hem trobat.

Valors? La nostra tasca?, ????!!... Què complicat i tan senzill a la vegada, perquè no es tracta de grans projectes ni de fer cap heroïcitat, es simplement recuperar aquelles coses que a vegades ens semblen desaparèixer entre les ombres però que cal buscar, perquè hi són, són allà, tots ho sabem si hi pensem bé: ser dignes de confiança, ser responsables, ser útils i servicials, ser amics i germans de tothom, viure la nostra fe i respectar la dels demés, estimar la natura, no deixar res a mitges, superar les dificultats amb alegria, ser austers, treballadors, estimar les coses, ser nets en tot i per tot... Us sona tot això? Segurament als que sou o heu estat escoltes us sona i molt, d'una forma ben especial.

Tots aquests valors formen la nostra opció, l'elecció d'una manera de fer, d'una idea, gens enfora de les idees que molts de vosaltres que ara llegiu aquest humil article, us identifiquen i compartiu com a vostres.
Perquè els escoltes, no hem inventat la roda, no!, no tenim cap fórmula màgica, tampoc!, però sí tenim la il·lusió d'aprendre a ser útils i vàlids com a ciutadans a dins d'aquesta societat, i aportar la nostra ajuda en favor dels demés. És per això que avui, hem volgut compartir tot això amb vosaltres, perquè no és cap exclusivitat nostre, perquè volem mostrar la nostra forma de fer, el nostre optimisme i obrir les portes a totes les persones que ens envolten.

Des d'aquí idò, us convidem a que qualsevol dissabte a capvespre, sortiu al carrer, i obriu bé les orelles; llavors, si sentiu xisclar a un nen tot content, apropeu-vos-hi i potser allà, hi trobareu un agrupament, on molts nens i nenes, comparteixen amb els seus caps uns moments inoblidables, tot transmetent aquests valors que ja hem comentat, i sense adonar-se'n, en aquell mateix instant, estaran cultivant la llavor d'un futur millor.