TW
0

Si jo fos polític, estaria altament preocupat. A les enquestes oficials, quan es demana quins són els problemes més greus d'aquest país, un percentatge dels ciutadans diuen que allò que més els preocupa no és ni l'atur ni l'economia, sinó els polítics.

Insisteixo, si jo fos polític, m'ho faria mirar. Bàsicament, perquè aquesta percepció ciutadana demostra que allò que en principi havia de servir per solucionar els problemes s'està convertint en un problema amb difícil solució.

En la ment dels idealistes, la política és l'art d'aplicar les mesures més adequades per solucionar els problemes als ciutadans.

Si ens falten metges, els polítics en posen. Si falten escoles, estudien com fer-ho per millorar les instal·lacions educatives. Aquesta és la teoria.

La pràctica, però, ha convertit la política en el problema que impedeix massa vegades aquestes solucions. La situació és greu, i si jo fos polític, em demanaria si és suficient amb un rentat d'imatge per canviar aquesta percepció.

La renovació ha de ser profunda, total, i malauradament, no veig que les coses vagin cap aquí. Tots els partits polítics haurien de fer esforços per tornar allà on els tocaria ser.

El problema, crec, és que hi ha partits i polítics que no tenen clar que allà on han de ser és al servei del poble, i no servint-se del poble.