TW
0

El robatori de fa dos anys als propietaris de Truvi va commoure Menorca. Els periodistes vam haver d'informar d'uns fets que mai no haguéssim imaginat a l'Illa, i dels que mai no hauríem volgut haver d'escriure. En aquells dies, la feina transcorria entre l'obligació professional d'informar i la sensació personal de no voler donar massa detalls d'uns fets que, en ser recordats, podien ferir la sensibilitat dels afectats i els familiars. Trobar el punt mig entre aquests dos punts és impossible, i segur que no ho varem fer del tot bé per a ningú. Més enllà, però, de l'anàlisi de la feina periodística, el que ara està en entredit és la feina dels cossos de seguretat, després de la sentència del jutge Mesquida, on deixa clar que hi havia un tercer implicat en el robatori del què, a dia d'avui, no se sap res, i el què és més trist, no se sap si se l'espera.

Algú hauria de donar la cara i explicar què passa amb aquesta tercera persona. En el seu dia, algú va deixar caure que amb els dos detinguts el tema quedava tancat. No era cert llavors, i ho és encara menys ara, després que la sentència citi moltes vegades que eren tres els assaltants, i un d'ells, el que no està empresonat, fou un dels que agredí amb major violència.

Seria hora que algú expliqués si es cerca aquest tercer assaltant, i si no és així, que especifiqui per què. Menorca, però sobretot les víctimes, necessiten explicacions.