TW
0

Aquest dijous, 19 d'agost, vaig poder assistir a la inauguració del nou local que Mans Unides ha obert en ple centre històric de la ciutat. Realment va ser un dia molt especial. Veure la implicació d'aquesta associació durant aquests cinquanta anys, tant en el sentit més solidari cap a les persones que menys recursos tenen com cap a la ciutat que acull la seva feina, és digne de ser elogiat.

Per Maó, disposar d'un espai com aquest en ple casc històric no és més que la reafirmació de que el centre de la ciutat és un espai viu, ple de recursos i amb una oferta comercial, social, cultural i d'oci que té a les seves mans la prosperitat de la ciutat.

El centre de Maó viu i pot seguir vivint moments plens d'esplendor. Ho hem vist aquest mes d'agost, central en l'època turística, amb les terrasses dels bars plenes, amb botigues que, m'han assegurat, han arribat a facturar com mai gràcies al seu esforç, amb una programació teatral de primera qualitat que segueix sent un referent cultural a l'Illa i també amb nous i renovats projectes que donen vida a la ciutat. I això, en una època com l'actual, es pot qualificar de gran èxit i garantia de futur.

A l'estiu, Maó bull i ha de seguir sent així la resta de l'any. Per això, des de l'Ajuntament seguirem impulsant mesures, donant facilitats i oferint el millor escenari possible per a què el centre històric continuï sent punt de referència social a la ciutat.

Així ho farem, un cop acabades les festes de Gràcia, amb l'inici de les obres de la Llei de Barris impulsada pel Govern balear. Aquesta iniciativa permetrà intervenir en una de les artèries d'accés a una de les principals zones comercials de la ciutat en modernitzar tot el sector que va des de la plaça del Príncep fins a la plaça del Carme i plaça Espanya. El pressupost d'aquest projecte supera el milió d'euros i ha estat el més ben dotat i valorat per part de l'executiu balear.

Així ho farem gràcies a la inversió del Ministeri d'Habitatge en la reforma de Ca n'Oliver que dotarà el centre històric d'un nou centre cultural de referència; zona que ja alberga altres edificis emblemàtics de la ciutat com, per exemple, el Teatre Principal. Ambdós immobles, juntament amb el Museu de Menorca o el Claustre del Carme, també ubicats al casc antic, són part important de la història de la ciutat amb una gran incidència al llarg dels anys com a empremta cultural del teixit social de Maó i d'aquí la gran importància que tenen per al conjunt de la ciutadania.

Enhorabona, doncs, a tots els qui doten la ciutat d'aquest esperit emprenedor i especialment a Mans Unides per la feina feta, pels seus primers cinquanta anys, per seguir apostant per Maó, per ser un exemple social a seguir i per oferir un aire completament nou i renovat a aquest centre històric que tant estimem.

I felicitats també als tres maonesos que, també aquest dijous, ens van delectar amb un preciós concert a la terrassa del claustre del Carme. Un recital de nivell que ens va fer oblidar la pluja i viure l'esplendor d'un espai que s'ha revelat com a gran impulsor de l'oci jove al centre de la ciutat.