No, no m'he de referir avui als nombres escandalosos que qualque obra pública ha arribat a costar a l'Administració, és a dir, al ciutadà, quan el projecte inicial es queda curt i, més d'una vegada, a força d'extres, s'arriba a doblar el cost previst al començament. Obres que promogudes per la iniciativa privada, possiblement, haurien costat la meitat. No cal posar exemples. En tenim a centenars i, concretament a Menorca, un de prou significatiu en aquests moments.
Els nombres a què vull fer referència són més modests. No passen de l'u al cinquanta, aquí a Punta Prima. I serveixen per identificar cada casa o cada xalet al carrer on estan ubicats, amb l'objectiu -entre d'altres- de facilitar als carters la localització dels destinataris de qualsevol document.
Una de les accions de la primera associació de vesins i propietaris d'aquest nucli turístic, constituïda a la darreria dels anys setanta del segle passat -de la qual vaig assumir les funcions de secretari- va ser posar nom als carrers, ja que cap d'ells no en tenia. I es va fer en base a una relació de noms que havia preparat el senyor Villalonga, un dels primers maonesos en construir en aquest lloc, juntament amb els recordats Mateu Seguí, Pedro Mica, José Cardona (el francès), Nelson Gomila -malauradament tots desapareguts actualment- i uns quants més, els quals van formar part de la primera junta d'aquesta nova associació.
Sobre un plànol de la urbanització, vam col·locar aquells noms, un a cada carrer, i es va entregar a l'Ajuntament. Per tant, si avui el carrer Major es diu Carrer Major o el carrer dels Mabres es diu Carrer dels Mabres, resulta, en part, culpa meva.
Després d'aquesta primera passa, cada vesí va fer col·locar el nombre que corresponia al seu habitatge. I així ha vingut funcionant amb eficàcia durant trenta anys.
Però ara resulta que l'Ajuntament de Sant Lluís, duit pel seu afany de protagonisme mal entès i sense haver dit ni una sola paraula als residents o propietaris afectats, està col·locant una nova numeració, que ells s'han inventat i que, evidentment, no correspon a l'antiga. Numeració que ara conviu amb la que ha existit, com he dit, des de fa trenta anys.
M'imagin el trastorn i la confusió que aquesta duplicitat de nombres estarà causant als pobres carters a l'hora d'entregar un document, ja que un mateix dígit es troba a cases diferents del mateix carrer.
No hauria estat més correcte que l'Ajuntament ho hagués comunicat als afectats, donant una justificació i una explicació a temps del perquè d'aquesta mesura? Ja ho solia dir mon pare: "Deixa fer qui sap". Però, és que en saben tan poc... També solem dir a vegades: "Fer-ho bé no costa una punyeta".
I ara què hauré de fer per seguir rebent la correspondència a ca meva? Hauré de comunicar a tots els meus proveïdors i coneguts, i a la pròpia Administració, que he canviat de nombre però no de casa?
El fet que la mateixa situació es repeteixi a totes les urbanitzacions i, crec que també, als camins rurals del municipi, no alleugereix el meu problema.
Què n'haurem de fer d'aquest ajuntament? Els qui no hi estam empadronats no en podem triar un altre. Haurem de seguir patint les deficiències d'una administració amb prou recaptació però poca sensibilitat? Massa preguntes. Help!
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.