TW

La societat menorquina estima i valora la bellesa l'encant que té Menorca; un encant que també és apreciat per aquells que mos visiten. De fet, esteim molt satisfets quan els visitants valoren la bellesa del nostre paisatge.

Però no hem d'oblidar que aquest paisatge, que tant apreciam, és el fruit de la feina sacrificada i esforçada de tanta gent, que fa feina de sol a sol i que són aquells que realment cuiden i mantenen aquest paisatge. Tots mos beneficiam, de forma directa o indirecta, d'aquesta feina, i molta gent, especialment el sector turístic, hi treu també una rendibilitat econòmica

El sector agrari és, des de ja fa algun temps, i avui més que mai, un sector que està passant per moltes dificultats. Té seriosos problemes de supervivència, i per desgràcia, no veim, en els actuals governants, cap tipus de voluntat per donar-li suport.

Un exemple, ben evident, de manca de voluntat, és la suspensió de la Llei agrària, llei que havia estat molt ben rebuda per part desl sector agrari i que ara ha vist com aquest Govern, de forma unilateral i sense cap tipus de consens, ha deixat en suspens els aspectes principals de la llei.

Un altre detall que demostra també aquesta manca de sensibilitat del Govern envers el sector agrari, és el retard en el pagament de les ajudes de la PAC. L'any passat el retard va ser enorme i va perjudicar molt negativament la situació econòmica de les explotacions agràries. Enguany cinc comunitats ja han començat a pagar la PAC i aquí, a Balears, encara ni han començat. Estarà bé també conèixer on aniran, finalment, els doblers de la recaptació de l'ecotaxa. Estaria bé que una importat partida es pogués destinar al sector primari, a mantenir el nostre paisatge i a millorar el nostre entorn.

Esperem, per últim, que el conseller d'Agricultura del Consell insular, Javier Ares, sigui valent, coherent i defensi a la gent del camp, i no faixi amb el sector agrari com amb la carretera general, que mentre votava a favor de construir una «rotonda de dos pisos» a la sortida d'Alaior, es posava la camiseta de SOS Menorca protestant contra la construcció de rotondes.