TW
0

Els pares i mares de Balears volem un acord ja!

Tots amb el Sr. Isern, sugui qui sigui

Bon dia, Sr. Isern,

I jo me deman: però vosté qui és ?????

Anava a escriure-li ahir, però abans volia saber qui era vosté. Ho vaig consultar a les xarxes socials i ningú no em va saber contestar. En fi.

M'alegra, no obstant, la seva preocupació per l'educació dels nostres fills i la seva predisposició a ajudar. Així que li diré ben claret:
Els pares i mares de Balears volem un acord ja !

I ja que està vosté per la labor, l'anim a què cerqui l'excusa més tonta però més honrosa perquè el Govern pugui sortir-se d'aquest embolic.

Els polítics això ho fan de meravella així que segur que la sabran trobar. Bé, en el cas de la Sra. Camps ho tindrà una mica més difícil perquè ja ens ha demostrat sobradament la seva ineptitut negociadora i a l' hora d´expressar-se per ella mateixa. Li costa, eh ?

Però Sr. Isern, li doni una mà a la Sra. Consellera, trobi aquella frase perfecta per desdir tot aquest disbarat.

Visc a Amazònia 44, Jardins de Malbúger per més senyals, de Maó-Mahón, i el torn animar a venir a casa meva a fer els deures de Medi en anglès que faig cada capvespre amb el meu fill que cursa 1er. d'ESO.

Un despropòsit ! Això ni és anglès ni és Medi ! En pasam un fum per contestar les preguntes, li asegur. I el meu fill va a classes particulars i a més és un fillet que treu bones notes. No vull ni pensar què fan la resta de companys i companyes.

Vostè sap el disgust que tindrà el meu fill si treu una mala nota de Medi TIL? Vostè sap com afectarà això a la seva formació i motivació? Sap vostè com afectarà això a la nota mitjana que treurà i si després podrà triar la carrera que vulgui ? I vostè sap els esforços que està fent l'IES Cap de Llevant perquè a la classe del meu fill a més hi hagui una mestre de suport d'anglès per al profe de Medi ? Com s'evaluaran les assignatures TIL ? Suspendrà Medi el meu fill perquè no es sap expressar en anglès ?

Ja no es tracta de si els profes estan formats, es tracta de que els fillets per desgràcia no han tingut la formació a Primària i ara és impossible que puguin seguir una classe en anglès d'una matèria que no sigui el propi angles.

Em pot respondre a tot això? Em pot donar tranquilitat? Em pot assegurar que anirem a millor amb el TIL?

A què no? Idò si és que no, perquè allargar- ho més.

Li faria moltes més preguntes, perquè tenc tres fills més afectats, però no em vull extendre més.

Deixin- se d'històries i vagin per feina, que el pais i Balears necessiten gent ben formada i competent, i no programes experiments que si no funcionen es lleven l'any següent.

Més hores d'anglès , però la resta de matèries en castellà o català seria l'ideal, per no perjudicar els continguts d'aquestes matèries. O bé, programes des de Primària com el British o Trilingüisme que s'estan impartint amb èxit ( o no ?).

Ànims Sr. Isern, Menorca està amb vosté, Volem una educació de qualitat!!!!!

Si en el fons tots volem el mateix: anglès sí, però no així.

Esper la seva resposta ben aviat a totes les mevess inquietuts (estic que no visc, confii que ho sabrà entendre i posarà remei ).

I ja que s'ha molestat en enviar-me una carta demanant-me responsabilitat i remarcant el dret a l'educació dels meus fills, esper igualment que sabrà contestar-me i donar-me una sol·lució perquè no torni a deixar els meus fills sense classe un altre dia.

Perquè això és el que farem, i farem, i farem, fins que hi hagi sentit comú i s'arribi a un acord que miri realment perquè els nostres fills tenguin aquesta educació de qualitat que vostè menciona.

Una votant del PP que es va errar i no ho tornarà a fer si no posan remei.

P.D.: Per cert, no he mencionat el tema dels expedients dels directors, però per descomptat que això també està inclòs en el meu escrit. Encara no entenc que una Consellera, menorquina per més senyals, hagui pogut consentir això.
Sr. Isern, confii que també sabrà trobar la frase adeqüada perquè aquest tema també quedi resolt a la major brevetat

Carme Gomáriz Ruiz
Maó


Yo he superado un cáncer de mama

Tal cual reza el eslogan de la campaña del Dia contra el Cáncer de Mama, el cual aprovecho, ya que me viene como anillo al dedo. «Ni fet aposta». El pasado sábado, tuve la dicha de cumplir ocho años de aquel lejano 18 de octubre en que fui intervenida de una mastectomía.

Tan solo voy a dedicar unas líneas en comparación con años anteriores, pero no puedo dejar de lado una fecha tan significativa y para las mujeres mucho más, tal como dice la consellera Aurora Herráiz «Por suerte la investigación médica avanza y también lo hace la cirugía plástica», si bien no somos todas las que hemos tenido suficiente agallas de volver al quirófano para la reconstrucción.

Debo confesar que he sido una co barde, de ahí mi admiración a cuantas no deben afrontarse al vestirse y despojarse del sujetador de su falso relleno. El haber sufrido una extirpación total de mama, te lleva a diferentes planteamientos, tal vez difíciles de comprender para algunas, mas si me dejan les explique, resulta fácil de comprender. A mis sesenta años, no pretendía un busto hermoso, no. A mis sesenta años, tan solo ansiaba una cosa, disfrutar de la vida con los míos, mi esposo, mis hijos, mi nieta, Y de momento lo he logrado.

Haciendo votos a cuantas paséis por este calvario lleguéis a un feliz final de trayecto.

Margarita Caules y Ametller
Torret (Sant Lluís)