TW
0

Coherència política al Consell Insular, de qui?
El Consell Insular de Menorca va acollir ahir un plenari extraordinari que tractava com a únic punt el de facultar al lletrat del CIM per negociar el pagament de la sentència de Cesgarden en 10 anys, segons converses mantingudes entre l'equip de Govern i la promotora.

Idò bé, com era d'esperar i açò és el que va quedar palès, l'equip de Govern del PP ha emprat, empra i emprarà aquest tema no només per atacar l'anterior Govern sinó, i açò és el més greu, per justificar un canvi de model territorial que el PP vol però la ciutadania no demana.

Durant el seu discurs el president Tadeo va utilitzar paraules que res tenen a veure amb la seva conducta i amb els seus fets. Coherència, responsabilitat, conseqüències nefastes, hipoteques.... Tot per dir que aquesta sentència suposa el més gran perjudici per a la societat menorquina.

I açò no ho acceptarem (i som conscient que accionaran tost els ventiladors mediàtics).
Xerra de coherència un president quan és el seu partit el que va posar un recurs contra el PTI (i va perdre). Ara empra políticament una sentència, la de Cesgarden, que tot i el seu resultat deixa ben clar que el Consell tenia la potestat per fixar el model territorial a través del PTI
Xerra de coherència un president d'un partit com el PP que va recórrer el Camí de Cavalls que ara ven com a producte turístic de primer ordre?

La coherència ha de ser no només personal sinó grupal, i el PP en dóna males mostres de coherència. Senyor Tadeo la posició del seu partit és la seva quan diu que no va en contra del model fixat pel PTI o d'un diputat popular quan afirma literalment "el Pla territorial es una pesadilla"?

Xerra de coherència un president que ven una marca de Reserva de la Biosfera al temps que impulsa un macro projecte de rotondes a la carretera general que canviarà la fesomia paisatgística de l'Illa i afectarà greument al territori?

La coherència és un valor que es demostra especialment en els moments de dificultat. Idò ara, encara que hi hagi aquesta desgraciada sentència, es veurà qui defensa un model territorial propi i qui defensa balearitzar (depredació del territori) el model de Menorca.

I xerra de responsabilitat un president que va jurar i perjurar que abans de desembre de 2011 tindria una proposta territorial per a Menorca que a dia d'avui ningú coneix i sobre la qual el poc que s'està esbrinant és que atempta contra els valors més essencials de protecció territorial. Podem citar exemples com parcs aquàtics en rústic, dubtosos aparcaments en platges verges, o el fet d'obrir de nou la possibilitat de creixements en rústic o de reconversions a la carta d'algunes zones.

Responsabilitat la que va demostrar el Grup Socialista votant a favor de la seva proposta durant el ple d'ahir, tot i que el cos ens demanava votar-hi en contra al no tenir l'absoluta certesa que s'hagin esgotat totes les vies polítiques i judicials per tal que aquest cas no hagués acabat com ho ha fet.

Xerra el president de conseqüències nefastes amb l'execució d'aquesta sentència per la societat menorquina Conseqüències nefastes haurien estat mantenir el nivell de desprotecció de Menorca. Conseqüències nefastes serien haver permès urbanitzar Macarella, Turqueta, s'Albufera des Grau... Conseqüències nefastes seria rodejar la costa menorquina d'urbanitzacions, tal i com pretenia el PP quan va presentar recurs contra el PTI i com sembla pretendre ara amb la Norma Territorial Transitòria

La coherència i la responsabilitat del PSOE queda més que demostrada al llarg dels anys amb la feina realitzada per garantir un creixement sostenible, un model territorial amb sintonia a la declaració de Reserva de Biosfera; un model territorial que ara esdevé un dels punts més forts de Menorca a l'hora de promocionar-se turísticament tal i com bé sap, i mira d'aprofitar, l'equip de Govern.

Amb el PTI vam prendre la responsabilitat d'evitar importantíssims creixements aprovats en altres temps; i ho vam fer amb un procés d'àmplia participació fonamentat en la màxima seguretat jurídica i la defensa de l'interès general. Abans del PTI hauria estat possible duplicar tot el que avui està construït, és a dir dues torres més a Son Bou, construccions a Macarella, Turqueta, al Perico, al Barranc d'Algendar...

Efectivament hi ha una sentència que obliga a pagar a un Consell insular. Però tota la resta, més de 50 s'han guanyat i les indemnitzacions que demanaven multiplicaven per 20 el valor d'aquesta perduda. I això sense quantificar econòmicament el potencial turístic que té el fet que Menorca, gràcies al PTI, mantingui pràcticament intacte el seu paisatge quan a la resta d'illes i a gairebé tot el litoral espanyol només hi ha crescut el ciment.

Miri senyor Tadeo, ho ha dit de forma clara el nostre portaveu senyor Marquès i li dic jo també. Serem al costat de l'equip de Govern, per responsabilitat, però amb l'absoluta certesa que es van fer les coses en defensa dels interessos de Menorca i de la seva gent.

Com dic, ens hi tindrà, però només fins que vegem que vostès hi són amb el mateix grau de responsabilitat. No utilitzin aquesta desgraciada sentència per tirar per la borda un model territorial que compta amb un ampli consens i suport. No l'aprofitin per canviar les bases que molts pocs els hi demanen i la immensa majoria no desitja.

Vicenç Tur
Secretari General
Elena Baquero
Vicesecretària General
del PSOE Menorca


Toda mi admiración
Quiero expresar mi gran respeto y admiración a todos los componentes de la Clínica Juaneda Menorca, por la manera de atender a mi hermana Margarita hasta que nos ha dejado. A los servicios de ambulancia, Urgencias y UCI.

En planta, a todo el equipo médico, doctores, enfermeras, auxiliares, y demás personas, que la trataron siempre con tanto afecto.

Mención especial al doctor Xavi Pons por su cercanía, profesionalidad y afecto demostrado estos días tan duros.

Se lo agradezco a todos de corazón.

Muchas gracias.

Esperanza Faner Coll
Ciutadella

Convuls
inici de curs

Les mestres de segon cicle del centre d'EI Sant Climent volem manifestar el nostre suport als directors dels instituts de Maó i expressar el nostre malestar i la nostra indignació davant les polítiques educatives que està duent a terme el Govern Balear. Les retallades, l'augment de ràtios que minven l'atenció que es dóna als alumnes, el poc respecte pels mecanismes de gestió dels centres i les formes autoritàries mostrades en tot el procediment TIL només provoquen crispació, esgotament i desil.lusió. A les escoles dia a dia intentam transmetre als infants el respecte per la diversitat, per les formes democràtiques i per la importància d'arribar a consensos a través del diàleg. Només ens queda el desconcert.

2n Cicle EI Sant Climent

És el PP un Partit Piròman?
Després que divendres dia 6, el TSJIB fes pública una resolució en la que suspèn temporalment el TIL, aquest Govern ha perdut una oportunitat d'or per intentar desactivar el conflicte obrint una mesa de negociació. Aquest Govern que s'auto-proclama demòcrata, respectuós amb la legalitat i la Constitució, ha aplicat d'urgència un supositori, perdó un decret, per deixar sense efecte allò que dictaminà el TSJIB. La divisió de poders que teoritzà Montesquieu a "L'Esperit de les Lleis", fa 265 anys, ben segur que no l'han estudiada, o com a mínim no l'han païda, els nostres governants.

Estic parlant d'en Bauzá, de na Joana María Camps, però també de n'Agueda Reynés, el conseller Alejandre o el diputat Toni Camps per dir alguns noms, són l'estructura del partit que en lloc de posar seny repeteixen una vegada rere altra que tenen majoria. Cert, però i el poder judicial? i el Consell Consultiu? i les meses de negociació? i les associacions de pares i mares i els sindicats? Tots ells entitats reconegudes bé a la constitució bé a l'Estatut d'Autonomia, tant legítimes com el Govern i en alguns casos havent passat (com els sindicats) per unes eleccions, no pensen escoltar-los? També són majoria i també entitats que formen part del sistema democràtic. Seguir ignorant-los és ignorar la pròpia Constitució i Estatut que diuen defensar.

Els mestres constantment han estat, injustament, acusats pel PP i el Govern Balear i columnistes incendiaris de "fer política" i "mirar només pel seu interès propi", han sofert una campanya de desprestigi, culpant-los de gran part del fracàs escolar, justament ara, que com mai es sacrifiquen després de veure com els retallen sous, els deuen grans quantitats de doblers i limiten els recursos i personal docent de suport per fillets amb problemes.

El Govern els ignora i pensa que canviarà la realitat del fracàs escolar (que no deixa de ser el fracàs d'una societat) amb un decret, ignorant que Espanya és dels països de la UE-15 que manco temps dóna de permís de maternitat o paternitat, on a les empreses privades sense representació sindical es sol acomiadar a dones embarassades només per aquest fet, on la conciliació laboral i familiar o la conciliació d'horaris és com parlar xinès a la majoria d'empreses, ningú ho entén, van molt errats. El fracàs escolar és el d'un model de societat que no pensa com a prioritat en l'educació, la formació i la R+D+i per fer un futur sostenible.

Tenen la força però no la raó, tenen el poder legislatiu però no la veritat, tenen els poders fàctics a favor, però no la majoria del poble.

Ramon Carreras Torrent


Als tres directors, Marga, Rafel i Jaume
Benvolguts companys. Davant la injusta situació que patiu, ens mou la necessitat d'estar al vostre costat, mentre contemplem amb incredulitat uns fets que mai haurien d'haver succeït.

Us han obert un expedient disciplinari (sense la proposta de cap inspector) per haver actuat, tal com estableix el reglament de funcionament de centres, d'acord amb la decisió del màxim òrgan de govern, el Consell Escolar. Decisió que es va prendre de manera responsable, en funció dels recursos i situació del centre (finals de juliol, amb els horaris fets i sense professorat amb la titulació adient per fer les classes en anglès).

S'haurà preguntat l'Administració perquè han succeït aquests fets? Per quin motiu s'han provocat aquestes situacions?

Heu i hem hagut d'escoltar que havíeu estat expedientats per haver desobeït, per haver animat el professorat a posicionar-se contra el TIL, heu estat calumniats i ens sentim calumniats amb vosaltres.

Ha caigut una culpa injusta i immerescuda sobre les vostres espatlles. Heu estat col·locats, ben al vostre pesar i el de molts, en el centre d'un conflicte que no heu creat i del qual sou vosaltres les primeres víctimes.

Vosaltres heu dotat els vostres centres d'un projecte educatiu, d'una visió, d'uns objectius de millora que s'han estat desenvolupant amb l'aprovació i el consens de les vostres comunitats educatives i de l'Administració. Vosaltres mai heu deixat de fer feina de valent pels vostres centres. Només ara no ho podeu seguir fent.

Han caigut sobtadament sobre vosaltres injustes i desproporcionades mesures cautelars: la suspensió de funcions com a directors i, més greu encara, com a professors. I no heu pogut acudir als centres aquests dies d'inici d'un nou curs en què sou tan necessaris.

Confiem en la justícia i, per tant, en que tornareu aviat a desenvolupar la vostra feina. Però el mal que us han fet i que ens han fet a tots no es podrà reparar.

Tots nosaltres hem aconseguit, treballant junts per la millora de l'ensenyament, una cosa molt important, ser amics i no tan sols companys, mantenir un contacte fluït i enriquidor per a la nostra feina. Volem donar-vos el nostre suport, molts ànims i una forta abraçada.

Inmaculada Pitaluga Ivorra
ex-directora de l'IES Joan Ramis i Ramis de Maó
Jaume Mascaró Moll
ex-director de l'IES JM Guàrdia d'Alaior
Eva Bagur Gomila
ex-directora de l'IES JM Guàrdia d'Alaior
Joan Marques Coll
ex-director de l'IES M Àngels Cardona de Ciutadella
Joan Coll Pons
ex-director de l'IES Cap de Llevant de Maó
Maru Osuna Cerezo
ex-directora de l'IES Biel Martí de Ferreries
Pere Ferrer Benejam
ex-director de l'IES JM Quadrado de Ciutadella
Valentí Roca Rosselló
ex-director de l'IES JM Guàrdia d'Alaior
Santiago Cardona Pons
ex-director de l'IES M Àngels Cardona de Ciutadella
Carlos Beguiristain de Vos
ex-director de l'IES JM Guàrdia d'Alaior
Antoni Febrer Gener
ex-director de l'IES JM Quadrado de Ciutadella
Maria Pons Pons
ex-directora de l'IES JM Guàrdia d'Alaior
Pere Alzina
ex-director de l'IES JM Guàrdia d'Alayor
Jaume Verdaguer Sirerol
ex-director de l'IES Cap de Llevant de Maó
Josefa Gil Clausell
ex-directora de l'IES M Àngels Cardona de Ciutadella
Robert Arnau
ex-director de l'IES Biel Martí de Ferreries
Miquel Àngel Casasnovas Camps
director de l'IES JM Quadrado de Ciutadella
Joan Lluís Pons Marqués
director de l'IES M Àngels Cardona de Ciutadella
Toni Arcas
director Escola d'Art de Menorca