La residencia de Son Espases
Ante todo me gustaría felicitar públicamente a ASPANOB y a la AECC, así como a otras asociaciones menores, por su encomiable trabajo y el incalculable valor moral y esfuerzo económico que representa su apoyo a los enfermos de larga duración de las islas menores y sus familiares durante sus estancias en Mallorca para recibir tratamiento. No puedo imaginarme que ocurriría si estas asociaciones desaparecieran del panorama social, sinceramente no puedo.Por otro lado, y en referencia a este asunto y sin ánimo de abrir polémica, también quiero brevemente salir al paso de las declaraciones que la señora Joana Barceló hizo sobre la no existencia de la residencia anexa a Son Espases. Aclarar que, naturalmente, el Partido Popular no adjudicó ninguna residencia, porque el proyecto de Son Espases lo adjudicó el Gobierno del Sr. Antich, del cual la Sra. Barceló formo parte. No hay que confundir a la ciudadanía y por ello quiero decir para que quede claro que si el Partido Popular hubiera gobernado durante la legislatura pasada en lugar del Pacte de Progrés, la residencia de Son Espases estaría en estos momentos en funcionamiento.No sé porque pero esta actitud me es familiar y me recuerda mucho a lo ocurrido con el dique de Son Blanc que aunque el proyecto de Sa Farola que dejo listo el gobierno del Partido Popular de 2003 a 2007, era sin duda, y reconocido por todos los técnicos en esta materia como el mejor posible, pues no, hubo que hacer otro diferente aunque fuera peor, y mirad la chapuza que nos dejaron.Pero volviendo a la residencia de Son Espases, no valen excusas como que el Govern no gestiona camas de alquiler, ni prioridades como la de preservar el entorno del Monasterio de la Real desviando y bajo mi punto de vista malgastando, 20 millones de euros que debían ser para servicios sanitarios, y para colmo, y como queriendo arreglar las cosas, resulta que ahora la señora Barceló va y dice que la mejor opción es apoyar a ASPANOB y a la AECC. ¡Nos te fastidia!, pues claro, por culpa de su gobierno ahora mismo no hay otra solución.
Si ustedes, el Pacte de Progrés, cuando gobernaban hubieran hecho su trabajo con criterio y responsabilidad, ahora este problema no existiría. Mal andamos si pretendemos que los problemas actuales ocasionados por las decisiones erróneas tomadas en el pasado nos los solventen ciertas ONG, mal andamos.
Lorenzo Coll de Arredondo
Regidor de Salut i Consum
Ciutadella
Tornam a protestar
Avui tornam a protestar, protestam contra les mesures que vol implantar el Govern balear.Contra la llei de símbols, contra el nou decret integral de llengües que deixa la nostra llengua en segon terme, contra una manera de fer que ens recorda temps ja llunyans...Protestam i seguirem protestant fins que faci falta, per açò avui a les 8.45 i a les 14.00 hores us convocam a picar ben fort contra les retallades i les mesures en matèria educativa del Govern balear. A la porta d'entrada d'Educació Infantil. Veniu tots vestits de negre.
Assemblea de Mestres
del CEIP Margalida Florit
Ciutadella
Seguirem protestant
Com el passat dimecres 13 de març, aquests dimecres 20 de març, també protestarem.
Com a mestres d'una escola pública, ens sentim dolguts i preocupats perquè les retallades que s'estan duent a terme als centres educatius perjudiquen l'avanç i el progrés de la nostra societat, les conseqüències de les quals es veuran a mig i llarg termini, amb menys formació i qualificació dels nostres joves quan acabin els seus estudis i, per tant, amb més dificultats per trobar feina estable. No deixarem de protestar per dir clarament que no volem aquest camí que ens duu cap al fracàs com a societat avançada que volem ser, no deixarem de protestar per dir prou al desmuntatge que s'està duent a terme de l'escola pública, no deixarem de protestar per fer sentir la nostra veu per dir que no estem adormits, que estem ben desperts, que sabem què volem pels alumnes, pels nostres fills i filles: ser persones amb un futur amb bones perspectives.
No deixarem de protestar per dir fermament que volem caminar i treballar per superar d'una vegada per totes l'elevat índex de fracàs escolar a les nostres Illes, no deixarem de protestar per dir que la nostra llengua i la nostra cultura també té un valor que no es pot desprestigiar de qualsevol manera, no deixarem de protestar però tampoc deixarem de treballar per a la nostra escola pública, perquè ens l'estimem, perquè volem el millor pels nostres alumnes, perquè sabem a què juguem i què ens juguem amb els nostres alumnes.
Igual que el passat dimecres 13, aquest dimecres 20 farem classe, però no per açò deixarem de mostrar rebuig i el nostre desacord contra les mesures adoptades pel Govern i la seva manera d'actuar.
A la nostra escola, el clima general és d'indignació, la majoria de mestres del centre no està d'acord, sobretot, amb la manera d'actuar de la Conselleria, amb la manca de diàleg que demostren els seus representants, amb la poca disposició d'escoltar el col·lectiu de docents, els sindicats de mestres i en general a tota la comunitat educativa. El Govern fa orelles sordes a les nostres protestes i açò ens omple d'impotència.
Som conscients i creiem fermament que fer vaga serveix i ha de servir per mobilitzar canvis socials. Aquesta vegada però, la majoria dels mestres del centre hem optat per una via alternativa a la vaga: dimecres 20 de març realitzarem dos petits actes de protesta fora del recinte escolar, a partir de les 8.15 h. i fins les 8.30 h. partirem de davant l'entrada principal i farem una volta a l'escola, així passarem davant l'entrada del primer cicle, entrada de Son Perruquet, entrada d'Educació Infantil i finalment acabarem a l'entrada principal. A les 13.35 h i fins les 13.50 h. ens reunirem davant l'entrada del primer cicle que hi ha davant l'ambulatori amb xiulets, casseroles, instruments, etc, per fer renou. Amb això volem fer públic el nostre malestar com a mestres, com a pares i mares i també com a famílies. Esteis tots convidats a sumar-vos-hi.
Per tots aquests motius i molts altres el nostre centre ha decidit que dia 20 de març, igual que vàrem fer el passat dimecres 13, protestarem i continuarem protestant fins que faci falta.
Assemblea de mestres
del CEIP Sant Lluís.
Totes les persones som Fokor!
De nou l'animós Fokor, amb la innata dignitat que el caracteritza, per enèsima vegada deuria de sortir d'una de les oficines del colós BBVA, decebut i amb la preocupació de veure's atrapat en aquesta mena d'orgia especulativa on en cap moment ell tenia la intenció de participar. "Totes Som Fokor", és l'encertada frase que a Menorca representa a les persones afectades en més o menys grau per les abusives i fraudulentes practiques bancàries, és a dir, totes.Per la seva particular característica (http://davidarquimbau.blogspot.com.es/2013/02/la-historia-de-fokor-uddin.html) el problema d'en Fokor és un cas especial, així doncs les negociacions són feixugues i humiliants alhora, de fet, poden ser semblants al mal son d'algú que té una malaltia catalogada com a "rara" i veu amb impotència el menystingut interès dels grans laboratoris per trobar el guaridor remei doncs, en tractar-se de casos aïllats, se't treuen del damunt amb kafkians arguments encobridors del seu avariciós criteri de que no cal tenir en compte cap situació d'angoixa que afecti a una minoria de la població i més quan pertany a la classe obrera.Gràcies a la lluita d'un veí desnonat a Martorell, Mohamed Aziz, a l'actuació del seu advocat i la del jutge que va admetre una denuncia d'abús bancari a tràmit i, a més a més va elevar una pregunta prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, aquesta institució recentment ha dictat sentència reprovant, per abusiva i il·legal, la llei hipotecaria espanyola. El president de Govern de l'Estat espanyol, quan se li ha preguntat al respecte ha declarat amb veu baixeta, que "la adecuaremos" per tant ens queda clar que no hem de baixar la guàrdia doncs de sobres sabem la minsa llargària que té l'estri de prendre mesures del Govern i de part de l'oposició quan es tracta de legislar en favor dels interessos del conjunt de la ciutadania, en comparació a la llargada exorbitant que empren per afavorir aquest 1 per cent de la població que ofega i extermina alhora.
Sortosament, la consciencia ciutadana que sap que "totes som Fokor" va en augment, sortosament la "democràcia participativa" en front de la "representativa" dia a dia també, per tant, el clam del Sí que es Pot, no s'aturarà a tot l'Estat fins aconseguir l'aprovació dels punts de la iniciativa legislativa popular sobre dació en pagament, paralització de desnonaments i lloguer social que el govern ara té entre mans i, a més a més, la justícia social, a traves dels seus representants haurà d'encabir tots els particulars casos "Fokor" que puguin anar sorgint.
El 21-3-13, a les dotze del mig dia a s'Esplanada de Maó, el missatge en veu alta del Sí que es Pot de ben segur que es tornarà a escoltar.
Virgínia Ayuste floriach
Es Castell
Obras poco vistosas pero imprescindibles
Durante los próximos dias comenzará la obra de renovación de la red de saneamiento del tramo Calle San Sebastián entre Psg. Marítim y Fort de l'Eau. Se trata de lo que denominamos una obra pequeña, con un coste cercano a los 40.000 euros, pero muy importante y necesaria. Desde hace años, los vecinos de esta calle vienen denunciando al Ayuntamiento la necesidad de mejorar la red de saneamiento debido a las filtraciones que sufren y por fin verán escuchadas sus demandas. Verdaderamente, la red de aguas residuales en este tramo de calle, casi no existe por el mal estado que presenta.
Desgraciadamente no es la única calle en esta situación. Si analizamos el estado actual de nuestra ciudad en este tema, la calificación es de suspenso.Desde que comenzamos el mandato hemos realizado obras de urgencia en el saneamiento urbano en calles o tramos de calle como San Manuel, Còs de Gràcia, San Fernando, Miguel de Veri, Costa des General por la rotura del colector, Camí den Guixó aprovechando la nueva escuela y la remodelación integral de la calle Sa Lluna. Todas estas calles presentaban un estado de la red de saneamiento deplorable.Después de vivir muchas épocas de bonanza económica, no encontramos de los anteriores equipos de gobierno nada preparado. No existía una hoja de ruta, aún y conociendo el mal estado en el que se encuentra la red de aguas.
Sabemos que resulta más vistoso arreglar aceras y calzadas (que tampoco es que lo tuvieran bien) dejando para más adelante la mejora de servicios. Era su opción, pero al menos, deberían haber previsto mejoras en este campo.
Este equipo de gobierno, sin el dinero que malgastaron los equipos anteriores y debido a la terrible deuda que nos dejaron a todos los ciudadanos, hemos podido acometer sólo algunas obras necesarias.
Pero lo más importante es que sí tenemos hoja de ruta. Sí hemos analizado el mal estado de las redes. Sí conocemos las necesidades y tenemos claras las prioridades y si, desgraciadamente, no podemos ejecutar todas las obras que desearíamos, sí podemos tener los proyectos preparados o en marcha, para cuando tengamos disponibilidad económica.
El tener una ciudad con una red de aguas residuales en buen estado es dar al ciudadano lo que se merece. Es preocuparse y cuidar el medio ambiente. Es trabajar con responsabilidad.
Mateu Ainsa
Teniente de alcaldía
de Servicios Técnicos
Maó-Mahón
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.