TW
0

Al portaveu del grup socialista de Sant Lluís
En resposta al portaveu del Grup Socialista a l'Ajuntament de Sant Lluís, voldria aclarir-li un parell de coses, pel que fa a l'àrea que encara que en funcions em correspon, i a mi personalment.

En quant als ajuts als ciutadans de Sant Lluís, en que vostès proposen que s'arribi als 47.000 euros i sumen els directes més els d'ajuts a les famílies, que en aquest cas els 32.000 euros, a que faig referència passen a ser 42.000 euros, però en tot cas són més que els 30.000 euros que en total vostès van assignar en el darrer pressupost que van fer el 2011 (12.000 euros més) i lluny dels 54.997,74 euros que destinaven a la cooperació al tercer món. Vull entendre que ho van fer perquè la situació a Sant Lluís era molt millor que ara, i mereixia més recursos el tercer món que els nostres veïns.

Les coses quan són veritat, són veritat, i ho és el que vostès destinaven 0'8 % del pressupost de Sant Lluís a la cooperació amb el tercer món, i aquest equip de Govern solament hi destina el 0,2%, el que no entenc és quina sensibilitat tenen vostès com a grup envers a les persones més desafavorides de Sant Lluís, quan diuen en el seu escrit, "és evident que dels projectes que vostès estan retallant de cooperació no són el que nosaltres com a Grup Socialista, executaríem ja que les nostres propostes anirien per realitzar projectes de infraestructures que tanta falta els fan". Està molt bé això de destinar al 0`8% del pressupost municipal de Sant Lluís a fer infraestructures al tercer món, mentre aquí com ja li deia, hem de fer recollides solidàries d'aliments perquè els nostres veïns puguin tenir la necessitat més bàsica coberta, que és la de poder menjar cada dia, i com que hem de repartir els ingressos que tenim preferint destinar-los majoritàriament i en la mesura de les possibilitats cap al nostre poble.

Ara, senyor Carretero, li faré una explicació directament a vostè, quan parla de la facilitat que tenen alguns per convertir-se en camaleons i m'ho dedica a mi i al que jo escrivia. Li agreixo que al final m' ho hagi dit pública i directament (no com ha fet en dos plens, dient, "hi havia uns que escrivien, uns que han baratat de camisa etc, i que com que no me havia mencionat directament com ha fet ara, havia passat de vostè, i no confongui el passar amb res més), perquè coneixent-lo sabia que ho acabaria dient com així ha fet ara i que tindria la possibilitat de contestar-li públicament i deixar el tema per part meva acabat.

Es veu que vostè no els havia llegit en gaire atenció els meus escrits (cosa que trobo normal perquè no eren res de l'altre món) però si els havia llegit, no els havia entès, ja que jo sempre atacava les decisions o opinions dels que en aquell moment manaven, i sobretot a nivell insular, o sigui els del seu partit. Recordaré alguns: "La jardinera descapotable i elèctrica del Mateu Orfila" ,"que ha acabat desapareixent perquè de lo inútil que era ningú la vol". "La reforma de la carretera de Sant Lluís- Maó", que la van fer més amb una visió política que tècnica, segons la meva opinió i que no ha solucionat res. Els brots verds que veia el conseller de Treball l'abril de 2010, dient que el atur davallava i ja estàvem sortint de la crisi). "Els augments de IBI que feia l'Ajuntament del que vostè era batlle i que en pocs anys es va triplicar", etc (no em faré pesat i ho deixo aquí). Per tant, quan em van convidar a formar part d'aquest projecte en què ara estic, oferint-me la possibilitat de poder treballar pel poble de Sant Lluís, ho vaig acceptar baix aquesta premissa (treballar per Sant Lluís) i ho estic fent de la millor manera que sé, segurament no al gust de tothom perquè això és impossible, però si anteposant els interessos dels ciutadans de Sant Lluís per davant tot lo altre.

Com que no tenia consciència de ser la icona ideològica de ningú, perquè feia molts anys que anava per lliure, i perquè lo únic que feia, com vostè be diu, era escriure alguna carta, i crec que dels meus actes personals solament he de retre comptes a mi mateix, i com que també estava convençut que les decisions que havia pres el seu partir (ja veu, jo no personalitzo) els durien a una derrota molt dura com així va ser, vaig decidir acceptar la proposta que em varen fer, ja que vaig pensar, entre altres coses, que no em volia perdre el gust de veure als representants del seu partit asseguts en els plens a l'altra banda de la taula, on ara estan. Espero que li hagi quedat suficientment clar el perquè del que vostè em diu que es un canvi camaleònic.

ALFREDO BENOSA MAJOS
regidor
Sant Lluís

Una explicació, un altre cop, a la
regidora Badia

La regidora socialista Elvira Badia no entén els pressupostos municipals, no escolta les explicacions i participa del joc grotesc de sembrar confusió allà on intentam posar ordre. A la carta publicada el dissabte parlava del desmantellament del teixit social -devia voler dir associatiu- de Maó a causa de la magra partida destinada a subvencions en els pressupostos d'enguany.

Acceptam la discrepància, elogiam el debat, però sempre des de les dades correctes i la informació certa. La senyora Badia, que ha estat directora general de l'anterior Govern balear, al·lega ignorància en la interpretació de les xifres i demana, de facto, una nova explicació. Aquí va:

La política de subvencions entesa com una concessió graciosa i a vegades capriciosa del govern municipal s'ha acabat. Les entitats que fan una feina d'orientació social i d'interès general tenen garantida l'aportació pública a través de la corresponent partida pressupostària, es a dir, consolidada. Amics de l'Illa de l'Hospital, el Fons Menorquí de Cooperació, la Fundació per a les Persones amb Discapacitat, Creu Roja o la Cooperativa d'escoletes, per posar uns pocs exemples, enguany no reben subvenció, participen dels pressupostos. També en aquest capítol hem posat ordre i sembla que no agrada al seu grup. Resta, sí, una petita partida per subvencionar projectes i activitats ciutadanes que s'adjudicarà amb criteris de lliure concurrència.

Tot açò no implica un descens de les ajudes socials, ans al contrari. Les partides de l'àrea social sumaven al 2011 -darrer pressupost socialista- 3.652.687 euros.

Enguany, amb reducció del compte general sumen 3.891.634 euros, de l'11 per cent dels seus companys hem passat al 13 per cent, tot i que, té raó vostè, ja no figuren com a subvencions.

Águeda Reynés
alcaldessa de Maó