TW
0

L'evolució de Menorca és possible

Sembla ser que la norma transitòria a la modificació del PTI (Pla Territorial) segueix endavant d'una manera decidida i amb sa voluntat de s'equip de govern del Partit Popular del Consell Insular de Menorca, és una molt bona notícia per la societat menorquina.Desgraciadament hi ha un sector de la societat menorquina que hi està totalment en contra però afortunadament la gran majoria de ciutadans volem que la modificació del Pla Territorial sigui una realitat perquè Menorca pugui evolucionar.

Tothom ha de tenir molt clar que el Partit Popular no vol fer cap mal a aquesta Illa sinó tot el contrari ja que lluita pel bé de Menorca. Evidentment que el Partit Popular s'estima Menorca perquè amb la modificació del pla territorial el que pretén és embellir-la encara més per això no és just que hi hagi veus que vulguin fer creure a la gent el que no és la realitat.Exemples tan clars i senzills d'entendre com la problemàtica que tenen els propietaris de les explotacions agràries a l'hora de fer millores als llocs, perquè els agricultors puguin fer una millor feina, troben tota una sèrie de traves administratives que fan que sigui una pèrdua de temps i costos afegits innecessaris on moltes vegades el desencant dels propietaris fa que no es portin a terme aquestes millores.

Un altre exemple clar i que tothom coneix és el que ens trobam a la carretera de Cala Galdana on la gent ha de deixar el cotxe a la vora de la carretera perquè no hi ha aparcament i seria tan fàcil com habilitar una tanca amb totes ses condicions per poder aparcar el cotxe, un fet que amb la modificació del pla territorial insular faria anys que açò estaria solucionat i lo més injust es que hi ha voluntat que açò sigui una realitat, tant per part del Govern com dels propietaris del terreny, però no es pot fer fins que la normativa ho reguli.

El darrer exemple que exposaré serà el del camí de cavalls i és que totes les cases que estan en runes a prop del camí de cavalls si es reformessin donarien una imatge més bella i possiblement podrien servir per fer una aturada i un descans per la gent. La modificació serà un bé per Menorca ja que donarà solucions a tots aquests problemes i és més, obrirà tot un ventall d'oportunitats per poder encendre la llum a l'economia de Menorca.

Diego Pons Pons
Es Mercadal

El PP ja ha traspassat massa línies vermelles

Mig miler de menorquins i menorquines que viuen un dels pitjors tràngols que pot patir una persona es poden quedar desemparats per la política irresponsable i insensible dels governants del Partit Popular. Em refereixo a la situació en què es troba una de les entitats més estimades de Balears per la gran feina que fan amb les famílies que tenen fiets i fietes afectats per càncer com és ASPANOB.La política indiscriminada de retallades que apliquen les administracions dirigides per els 'populars' ha obligat a aquesta entitat –que en l'actualitat atén a mig miler de ciutadans i ciutadanes de Menorca- a prescindir de la gran majoria dels seus treballadors, professionals i administratius. A més el deute de 200.000 euros que Govern i Consell mantenen amb aquesta associació posa en greu perill la continuïtat dels pisos d'acollida d'ASPANOB –tot i que l'executiu insular diu ara, després que el Grup Socialista presentés una moció al darrer ple insular reclamant el pagament, que en uns dies liquidarà la seva part del deute-.Des de les Joventuts Socialistes de Menorca considerem que el cas d'ASPANOB, tot i ser absolutament intolerable, és només un exemple més de com el Partit Popular aprofita l'excusa de la crisi i de la necessitat de reduir el deute per aplicar unes retallades que evidencien la postura ideològica 'popular' d'emmagrir l'Estat del Benestar, afectant a les persones que pateixen majors dificultats i situacions més difícils.

De fet el els darrers dies hem vist multitud de decisions polítiques que travessen les línies vermelles relatives als pilars bàsics d'una societat que, des de la recuperació de la democràcia, ha anat avançant –gràcies, bàsicament, a les demandes socials recollides per els governs socialistes- cap a un Estat on l'equitat, la justícia social i la igualtat d'oportunitats eren signe d'identitat.

Incrementar les taxes universitàries, rebaixar i modificar el sistema de beques perquè deixin de ser un dret, augmentar la ratio d'alumnes per aula, abaratir l'acomiadament, fer pagar per la targeta sanitària, imposar el cèntim sanitari, aturar l'aplicació de la Llei de Dependència, obligar als jubilats a pagar per els seus medicaments i per l'ús d'ambulàncies o transformar un sistema de Salut que fins ara era universal, públic, gratuït i equitatiu en un model de beneficència són decisions polítiques que les Joventuts Socialistes no acceptem i contra les que lluitem i lluitarem.

Sr Rajoy, Sr Bauzà, Sr Tadeo no cerquin excuses de mal pagador, ni intentin vendre'ns que no hi ha altre remei que aplicar aquestes retallades. Vostès han decidit reventar 30 anys de feina de milers de persones per assolir uns drets que eren la base d'una societat justa i digne. Senyors responsables del PP hi ha alternatives de finançament, ben clares, a les retallades -tal i com el PSOE va explicar en el programa electoral de les eleccions de novembre-. Crear l'impost a les grans fortunes, pujar els impostos al tabac i a les begudes alcohòliques de major graduació o deixar de bonificar l'Impost de Patrimoni a les rendes de més de 700.000 euros són propostes redistributives de riquesa.

Però no, vostès prefereixen apujar els impostos a les classes mitjanes i a les persones amb més dificultats (IRPF, IBI, cèntim sanitari, copagament...) ...i això que abans d'arribar al poder s'havien cansat de dir que no incrementarien els impostos, que no tocarien els pilars bàsics de l'Estat del Benestar i que reactivarien l'economia i reduirien l'atur...

Senyors del PP tenen majoria absoluta a les institucions, però al carrer la majoria absoluta dels ciutadans i ciutadanes estan ben farts de les seves retallades i de que siguin només les classes mitjanes i els més dèbils els qui paguin la crisi, ja han travessat massa línies vermelles i tindran a les Joventuts Socialistes de Menorca enfront per tal de recuperar el que ens han llevat de forma totalment injusta.

Miquel Company
Secretari Relacions Institucionals
Joventuts Socialistes de Menorca