TW
0

29-M:
Todos a la calle
Desde el 15-M Menorca queremos manifestar nuestra adhesión a la huelga general del próximo 29 de marzo y a las movilizaciones que tanto en Ciutadella como en Maó se llevarán a cabo ese mismo día en contra de la Reforma Laboral. Es bien sabido que en estos difíciles momentos, la pasividad y el conformismo son cómplices directos de la pauta que los mercados marcan, que no es otra que conseguir la docilidad y el servilismo de la clase trabajadora. Así pues, el mensaje más repetido estos días para desprestigiar la huelga general es que "no sirve de nada y nada va a conseguir". Desde el 15-M Menorca sabemos que la manera inequívoca de no conseguir nada es permaneciendo en el sofá de casa, y que callar ante las injusticias es ser cómplice de ellas. Poco más podemos decir acerca de la Reforma Laboral que no se haya dicho ya, más allá de denunciar las mentiras y (peor aún) las medias verdades que de ella se han contado. La lógica más simple nos hace ver que la finalidad de abaratar el despido es destruir empleo, no crearlo, por más que desde el gobierno nos quieran convencer de lo contrario, lo cual es un insulto a la inteligencia. Para crear empleo la medida más sencilla sería la reducción de la jornada laboral, y lo que se ha hecho es justo todo lo contrario, lo que demuestra en beneficio de quién se gobierna. Hace tiempo que son los mercados, y no los ciudadanos, los que escriben la agenda política de España y Europa entera, llegando incluso a cambiar la Constitución (hasta ahora intocable), máxima expresión de lo que tendría que ser la Soberanía Popular. Esto es un hecho, consumado y ruin, y ver al presidente de la patronal contento como unas pascuas no hace si no corroborarlo.

Son tantos los atropellos a los derechos de trabajadores y trabajadoras en la nueva Reforma Laboral que no cabe más que nuestra total y absoluta repulsa. No hay peor ciego que aquel que no quiere ver, y sabemos que hay millones de españoles que no querrán ver la realidad hasta que no sea demasiado tarde. También sabemos que hay millones de españoles sin derecho a un trabajo digno, y muchos millones más cuya precariedad laboral les convertirá en sumisos esclavos en manos de voraces empresarios. Más allá aún, condenamos a futuras generaciones con nuestros actos en el presente. Por todos ellos, conformistas, parados y paradas, niños y niñas, por la población en general, por dignidad, por justicia y por responsabilidad, os pedimos que os adhiráis a la huelga general del 29-M, que intentéis consumir lo menos posible ese día (gasolina, TV, o lo que se os ocurra) y que os unáis a las manifestaciones que hay ese día en la Isla. Por un mundo mejor, el 29-M todos a la calle!

15-M Menorca

Senyores i senyors polítics de l'Ajuntament de Maó
En el seu dia (07.03.2012.), vaig llegir l'article des "Diari" referent als guals.

Com que ara ja he rebut l'avís que obligatòriament hi ha que sol·licitar-lo per mor de fer ús de l'"acera" per entrar i sortir de la cotxeria de ca nostra. I, com que no em sembla bé, perquè crec que és abusiu, faig aquest escrit per manifestar el meu descontent (que no aclariré res?, "bonu", però, almenys m'esbravaré. Que bona falta me fa).

Idò, dir-lis que consider que, açò, simplement és, treure's de la txistera un injust impost.

Dir-lis que, almanco tenguin la valentia de dir que ho fan per recaptar, i no ens "venguin en solfes" que és per eliminar greuges comparatius deguts a la falta de control dels anteriors estadants de "Dalt la Sala" (si "mos xucla'm es dit", és precisament quan es va a votar).

Dir-lis que, no tenguin la covardia de dir que ho fan per equiparar a tots els ciutadans i millorar la seguretat vial (expliquin, quina és aquesta millora vial només per penjar un simple senyal de gual a l'enfront?. "Som curtet i no ho entenc").

Dir-lis que, no crec en cap casta política (siguin des bàndol que siguin) incapaç de xerrar clar.

Dir-lis que, no puc creure a qui només fa "quatre dies" deien que no apujarien impostos i ara "s'aferren a qualsevol emblanquinat" per tal de sucar-nos, un poc més.

Dir-lis que, patim una maleïda crisi que s'ho emmena quasi tot per avall (menys els imposts que sempre pugen). Idò, segons les seves paraules, els haurien de apujar en la mateixa mida que als ciutadans els pugin el jornal. Açò seria igualtat i no el que vostès fan.

Dir-lis que, aquest mateix afany per aconseguir "treure'ns els sucs", els dediquessin a "mirar pel poble", "un altre gall cantaria".

Dir-lis que, la gran majoria de vesins del poble considera que els sous i condicions dels regidors, consellers i..., són de privilegi. Idò, ja que el que diuen que pretenen és que tot ciutadà s'iguali, comencin vostès per aquí i podran comprovar prest com es guanyen la nostra confiança.

Dir-lis que, de cada dia em sent més espremut, calcigat, trepitjat i gens respectat per qui ens hauria de governar amb equitat.

Ah, dir-lis també que, "es feix que duim damunt l'esquena" és molt gros i feixuc, que fa estona que "anam amb la llengua defora" i que ja estem apunt de rebentar.

Sres i Srs, amb la de cada dia més petita esperança que totes les decisions que prenguin d'ara endavant siguin sempre amb equanimitat i amb la mateixa rapidesa que aquesta dels guals, els desig salut.

PD. Aprofitant l'ocasió. Aquest dissabte passat juntament amb el meu net, estàvem esperant l'autobús (15) de les 12.20 h. a l'aturada de l'Ajuntament i, quan ja eren les 12.45 cansats d'esperar i empegueïts d'escoltar els comentaris d'uns jubilats de vacances per la nostra illa, per la falta de puntualitat (així mos va!!!). Vam haver de regressar a peu i sense saber si encara s'han dignat a complir amb el servei.

José Mª Seguí Sintes
Maó

Ciutat declarada patrimoni històric artístic o mercadet persa
Aquests darrers dies per la premsa hem tingut coneixement de la posada en marxa de la revisió de l'ordenança municipal d'ocupació de via pública.

Es parla de participació de totes les forces polítiques presents en el Consistori i de les entitats, tant comercials com ciutadanes, en la redacció de les esmentades ordenances, i és per aquest motiu que volem aportar les impressions que com a ciutadanes vivim i patim cada dia.

Creiem que no tant sols s'hauria de regular l'ocupació de totes les ocupacions de via pública dins d'uns límits acceptables, sinó que d'aquesta regulació i posterior aprovació de la corresponent ordenança, se n'hauria de fer un seguiment minuciós i exhaustiu amb les sancions oportunes a fi i efecte d'observar el compliment estricte d'aquestes ordenances.

Som conscients de les dificultats econòmiques que passen moltes empreses de comerç, restauració, obres, etc. per tirar endavant en aquests moments de dificultats econòmiques; però en cap moment es pot pretendre que la via pública sigui un espai limitat i acotat a les exigències d'aquests negocis que, tot i que se mereixen un tractament acurat, l'espai públic és de tots i han de conviure amb harmonia els comerços i els ciutadans.

Demanam que els nostres representants polítics siguin conscients que les persones que ens visiten (el turisme és una de les fonts més importants d'ingressos) no vénen a visitar un mercat persa, sinó una ciutat amb uns monuments i uns carrers que ja voldrien tenir moltes ciutats. A aquests monuments se'ls engoleixen la gran quantitat de taules, cadires i mercaderies exposades al carrer i penjades o recolzades a enfronts, que no deixen ni l'espai per passar ni la possibilitat de poder gaudir de la bellesa d'aquests edificis. Una passejada pels carrers representa una vertadera carrera d'obstacles.

També demanam que se pensi que, tant pel que fa a taules, cadires i mercaderies, com per l'ocupació de la via pública per obres (ocupacions i càrrega i descàrrega de materials, etc.) no tan sols se necessita un espai adequat perquè puguin passar vianants, sinó que hi ha ocasions en què és pràcticament impossible poder passar per segons quins carrers i voravies amb un cotxe de fillet petit o amb una cadira de rodes.

Josefina Benejam Barrionuevo
Eulàlia Carreras Benejam
Magdalena Pascual Mercadal
Mª Auxiliadora Casasnovas Camps
Rosa Mª Salord Oléo
Maria Gener Fernández
Mª Corretja Genestar Mesquida
Catalina Marqués Sans
Margarita Anglada Torres
M. Assumpta Uris Coll
Matilde Marquès Piris
Pilar Bonet Moll
Encarna Raga Pons
Isabel Cavaller Ferrer
Maria Allés
Sabina Quintana Martínez
Carolina Caules Camps
Ciutadella