TW
0

Seguim defensant una mobilitat sostenible a Ciutadella

Des del PSOE seguim defensant la importància de potenciar els desplaçaments a peu, amb bicicleta i amb transport públic.

La mobilitat sostenible potencia hàbits saludables per a les persones i ajuda a millorar el nostre entorn i medi ambient (ens borinam més, hi ha menys sorolls, menys fums, etc) Aquests hàbits són positius a totes les edats i en edats joves, a més, millora l'autonomia de les persones en els seus desplaçaments diaris. L'entorn dels centres d'educació Primària a Ciutadella ja disposen d'elements i suport policial en horaris d'entrada i sortida per garantir la seguretat dels fillets i filletes que es desplacen, a més des de fa poc un element de mobilitat important és la xarxa de carril velo que arriba a alguns d'aquests centres i que s'ha convertit en un bon regulador del trànsit, millorant l'accessibilitat de cada zona i fomentant el canvi d'actituds i la convivència social.

Així i tot, consideram que es poden millorar molt les condicions dels espais públics per facilitar els desplaçaments de manera segura i autònoma dels alumnes cap als centres escolars i també del conjunt dels ciutadans. Per exemple, el centre educatiu de "Cal·lós" i el de Pintor Torrent encara no gaudeixen de la connectivitat que proporciona el carril velo, aspecte que s'hauria de tenir en compte alhora d'actuar en la remodelació dels espais públics que els envolten.

Davant l'anuncia del Govern del PP de construir un "parterre" que dividirà la Contramurada fins al Bastió per unificar la imatge d'aquesta via vam considerar necessari presentar una moció al plenari de l'Ajuntament de Ciutadella perquè aquesta actuació es faci amb la suficient visió de futur, si no és així ens veim després amb la necessitat d'haver de desfer, alguns anys després, construccions ja fetes, i açò no és eficient.

La part de la Contramurada en la que es vol instal·lar el "parterre" necessita de moltes altres actuacions; itineraris per a vianants segurs i còmodes, millora de serveis, millora de voravies, inclusió del carril per a velos, etc. Per tot açò, consideram molt important que des de l'Ajuntament es tenguin en compte totes aquestes qüestions abans de construir el "parterre" perquè aquesta feina serveixi i encaixi en futures actuacions encara que siguin d'aquí a varis anys.

Així el plenari va acordar que s'asseguri que no es faci l'actuació del "parterre" a la contramurada fins el Bastió de sa Font sense tenir el projecte global d'unificació d'aquesta avinguda.

Grup Municipal PSOE
de Ciutadella

Berto Saborido in memoriam

n Qué dura se me hará la subida de la cuesta de Deyá el próximo lunes a las diez de la noche tras asistir, durante los últimos veinte años, a la Escuela de Teología contando siempre con tu presencia sabia al tiempo que entrañablemente amiga.

Al contrario que el poeta, sintiendo la orfandad de tu compañía, exclamaré: "¡Cuán solos se quedan los vivos!".

Berto, eras cristiano viejo al tiempo que eternamente joven porque siempre creíste en crecer y renovarte. Quizás por ello, a tus ochenta abriles, seguías disfrutando, con la alegría de un niño, de las enseñanzas de Josep Sastre, Jesús Llompart y tantos otros que les precedieron, a quienes complementabas con tus vastos conocimientos y alguna crítica fruto de tu libertad de hijo de Dios.

Voy (vamos) a echar a faltar aquella sonrisa tuya, tan pícara, aunque llena de ternura, cuando defendías tus puntos de vista, muchas veces críticos, para con la Iglesia a la que tanto amabas.

Hacía frío el pasado lunes cuando, en compañía de Niní Fiol, nos despedimos como tantas noches junto a tu calle de la Luna. Recuerdo que nos comentaste, compasivo, que todavía nos quedaba un buen trecho.

Sé que el próximo lunes, en entristecida compañia, Jesús Llompart, sor Beneta, sor Carmen (tu buena amiga), Joana Ametller, Niní y yo sentiremos el frío de tu ausencia que intentaremos escalfar con el calor agradecido de tu recuerdo.

Juan Miguel Pons Vinent
Maó

En memoria de Alberto Saborido García

No he tenido la oportunidad de conocer directamente a los hijos de mi compañero Saborido, por lo que acudo a este medio ya que si se publica esta carta podrá llegar a su conocimiento, y también al de sus otros familiares, amigos, y demás personas que lo estimasen.

No tengo mucho que decir en cuanto a sus rasgos humanos, ya que era público y notorio su bondad, y buen comportamiento con sus compañeros. Nuestras vidas profesionales coincidieron durante muchos años y no tengo más que buenos recuerdos, y buen sabor de boca de todo el tiempo que ahora estoy evocando.

Creo que es de justicia decir que Alberto deja un buen recuerdo en todos sus compañeros de profesión y a las personas que hemos tenido el placer de conocerlo.
Nuestro amigo de profesión era una persona creyente, y si es cierto lo que el creía, ahora debe estar al lado de los mejores seres humanos que nos han precedido en su marcha y al lado del Ser Superior en el que creía.

Alberto, ahí donde estés, un abrazo en nombre mío, y creo representar también a toda la curia de Menorca.

Pedro Monjo Cerdá
Abogado
Maó