TW
0

No podem estar contents!

Dijous 29 l'equip de govern de l'Ajuntament des Castell, format pel PP i UMe, van aprovar uns pressupostos que retallen al més dèbil, com darrerament fan els del seu partit. Per posar uns quants exemples, us direm que retallen les ajudes a atencions benèfiques, al Tercer Món, al turisme, quan vivim d'ells, lleven el 'bono bus' que tenien fins ara els jubilats, el manteniment de la jardineria i espais públics, quan ara ja estan en unes condicions a millorar, adequació de vies públiques,etc...

Per altre part, ens crida l'atenció que la partida d'enllumenat públic, la qual va anunciar el sr. batlle per premsa, tres vegades com a mínim, que ens suposaria un gran estalvi es quedi ben igual que l'any passat. Què falla aquí, la noticia o l'enllumenat? Per posar un altre exemple, es poden gastar fins a 32.900 euros en telèfon, quan, segons documentació que hem demanat tenen fins a un total de 47 línies telefòniques entre mòbils i fixes. No ho troben una exageració? Nosaltres realment ho trobem. També pensem que no toquen gaire la partida de festes, no, açò sí que no, que la gent vegi que amb aquestes coses no falten es doblers, alegria, llumets i festa!!, que menjar es secundari, suposem que no volen ser menys que els seus companys de Maó!!

També ens anuncien la congelació dels salaris als treballadors de l'Ajuntament, els que cobren menys de tota l'Illa, i nosaltres com a oposició vam demanar per què, nosaltres, els polítics, no ens incloíem donant exemple? Creiem que no és just que els treballadors es tinguin que "estrènyer" el cinturó quan a l'equip de govern hi ha persones que tenen dos i tres sous, com ens hem assabentat avui mateix. És just açò? Per tot açò, evidentment que no podem estar contents!!

Tampoc ho estem amb un altre punt del plenari, l'expropiació dels terrenys del costat de l'escoleta. Les raons que pogués tenir inicialment l'Ajuntament per expropiar aquests terrenys ara ja no existeixen, ells mateixos haurien d'haver paralitzat aquest procés quan ja no eren necessaris, no ho van fer i ara, nosaltres, els ciutadans del poble, hem de pagar, a aquest, casualment ex concejal del PP, casi 600.000 euros. És just açò? Per què no es van fer les coses bé des del principi? Segons tots els seus companys d'altres pobles, els quals han posat "de moda" donar les culpes a l'anterior govern, també haurien de demanar responsabilitats ara, no? O sigui als seus propis companys, PP i UMe, ja que, recordem, que a l'anterior mandat governava el poble el mateix color polític. O en aquest cas estarà "demodé"?

Per acabar, dir als votants del PP, els mateixos que van votar el seu programa electoral, que demanin quan es farà el Teatre Salon, el parc a Repòs del Rei, els aparcaments de l'entrada del poble i la solució definitiva al gran problema de l'aigua, però, sobre tot, que demanin amb quins doblers, ja que han anat tots a parar a l'expropiació!

Psoe Es Castell

Sobre la parcel·la des Castell

En primer lloc volem fer una aclariment. EM-EU d'Es Castell, en cap moment ha deslegitimat la feina dels tècnics municipals, no hem fet mai menció, ni hem utilitzat conceptes com corrupció o similars, no hem fet públic ni el nom de la societat expropiada, ni molt menys hem utilitzats els noms dels socis de la mateixa.Coneixem perfectament el fet de que no era "únicament" la construcció de l'escoleta de nova plant l'objectiu per el qual es necessitava expropiar els terrenys. L'equip de govern, que és el mateix que de l'anterior mandat, coneix el posicionament d'EM-EU en relació a aquest tema, atesa la responsabilitat que tenim tots els regidors i regidores i el nostre deure. Aquest regidor ha tingut trobades amb tècnics (arquitecte, secretari ...), he consultat documentació, treball que s'ha anat augmentant les darreres 4 setmanes. Totes les regidores i regidors i quasi be tots els tècnics coneixien, com els hi he fet saber en repetides ocasions, que la intenció d'EM-EU era la de intentar (com creiem que és la nostra obligació) trobar una alternativa, més beneficiosa pels interessos del municipi des Castell ... altre cosa és que ens hagin escoltat.Per aquest motiu EM-EU hem fet públic el nostre posicionament i que dins la nostra capacitat, l'hem donat a conèixer als veïns del municipi. I no és el mateix que 1 regidor "es queixi" (1 de 13) que el fet de que una bona part dels habitants del municipi coneguin l'opinió i la postura d'EM-EU des Castell.

El senyor batlle en va comentar que les formes que hem utilitzat no són prou "elegants" i que posàvem més llenya al foc. Repeteixo que l'únic que hem fet ha estat donar la nostra opinió i difondre-la, i sempre en nom d'EM-EU , al contrari del que ha fet altres vegades el PP, se'n recorden del (anomenem-lo així) referèndum sobre el tema de la potabilitzadora, portat a terme des de l'ajuntament i amb segell de l'ajuntament, que l'ajuntament va repartir als veïns del municipi, donant una visió distorsionada i partidista del problema i la seva solució i del qual UMe es desmarcà?

Noltros, EM-EU , ideològicament , en el nostre ADN, estem i ens posicionem en contra de l'especulació urbanística, fet el qual ha estat un, o el major problema de gran part de la crisi econòmica en que vivim i patim, i que d'una o altre forma pateixen també els ajuntaments. Per tant, ens rebel·lem davant un cas fragant d'especulació urbanística, que és el nom que te, quan una societat adquireix uns terrenys per uns 90.000 € i al cap de poc en demana 3.000.000. Com deien en la passada campanya electoral els companys d'ICV-EUiA "... i a sobre hem de callar?" i més si va en contra del interès general.

Senyor Batlle , equip de govern, res del que fem / proposem / treballem ... va en contra de ningú a títol personal, cosa que sembla ser, que moltes vegades entenen vostès que sigui així . No es poden prendre les opinions que discrepen amb les seves com un atac personal, tenen que aprendre a separar, si no, poden ser quatre anys molt llargs ...

Quin és el rerefons que ens mou a EM-EU d'es Castell i a molta altre gent? Doncs mirin, estic i estem farts de que es sagni a aquest municipi, que tinguem la major taxa d'atur de Menorca, per no dir de Balears, que els serveis socials estiguin desbordats, que suportem mancances de infraestructures, que altres administracions ens deguin doblers i no ens paguin, que tinguem un col·legi en l'estat en que es troba, que tinguem la major taxa de demandes de renda mínima de Menorca amb diferència ... i que per altre banda tinguem que anar "abocant" doblers públics a interessos privats (10% del pressupost municipal per el 2012!).

Per altre banda ens sembla trist que qualifiquin públicament l'opinió d'EM-EU com la de cercar "protagonisme" i de dir que ens hauríem d'informar abans de donar una opinió i voler "confondre" als ciutadans d'es Castell.Diem que no, no ens dona la gana dir que sí a aquesta situació que viu el municipi des de fa anys i diem que no per que creiem que pot haver-hi alternatives ...

La fermesa del valor assignat al terreny pel Jurat Provincial d'expropiació, no s'ha posat en qüestió, atès que no hi ha dubte que les seves resolucions són fermes, entre altres coses, perquè l'Ajuntament deixà passar els terminis per presentar el corresponent recurs. Tampoc es posa en dubte l'execució de les resolucions del Jurat, ni el dret del propietari del terreny en qüestió, a instar el 2005, el procediment expropiatori, a l'empara del que preveu l'article 69 del Text refós de la Llei sobre Règim del Sòl i Ordenació Urbana de 1976.

El que posem en dubte en la subsistència de la causa d'expropiar.

Com diuen els manuals: "L'expropiació és un instrument i no un fi, de manera que només apareix justificada en determinades circumstàncies i previ el compliment de certs requisits".

I el més important d'aquests requisits és "la causa de l'expropiació", que com a tal ha d'existir i romandre, abans, durant i després de l'execució del procediment expropiatori.Per tant, si l'Ajuntament ja no necessités aquests terrenys per ubicar un nou equipament educatiu, desapareixeria el supòsit que habilita per exercir la potestat expropiatòria. Fins i tot, si l'expropiació s'hagués ja dut a terme, l'actual propietari tindria dret a la reversió d'aquests terrenys.Pel que no hi ha dubte que si desapareix la causa d'expropiació, s'hauria de paralitzar o, en tot cas, revertir el procediment expropiatori.

Els quatre mil metres previstos, ja no es necessiten per a una possible ampliació del col·legi o una escoleta. Tampoc són suficients per construir un nou centre de Secundària, mantenint la dotació d'aparcaments. I probablement la seva ubicació no sigui la més adequada, a l'altre costat de la carretera. De manera que pot resultar previsible que el seu ús pràctic, agreujaria els problemes de congestió de trànsit que es produeixen per la concentració d'equipaments en aquesta zona.

L'Ajuntament pot canviar d'opinió de forma motivada, sobre la ubicació idònia de la previsió de sòl per a equipament escolar. Tenint en compte cap a on està creixent el casc urbà, potser fos més interessant preveure aquest equipament a la zona del Repòs del Rei, incloent-lo en un àmbit d'equidistribució de càrregues i beneficis, el que podria permetre la seva adquisició gratuïta en un futur.

Com que l'actual propietari se li podrien haver ocasionat algun perjudici, es podria entrar a discutir i valorar aquests perjudicis. En el procés es podria parlar de la qualificació que tindrien els seus terrenys, en la necessària revisió del Planejament.

En definitiva, són idees, opinions però també alternatives que oferim des d'EM-EU des Castell, cosa que no es fa des de l'equip de govern.

Juanmi Gomila
Regidor d'EM-EU
a l'Ajuntament des Castell