TW
0

En record d'en
Miguel Orfila

El record dins una nit d'insomni per al nostre Miquelet de Ca na Julia.Alliberat d'un cos sofrent i dolorós has pres el llarg viatge davant nosaltres. Sempre estaràs entre nosaltres. Els que hem quedat un poc més aquí ens varem conèixer amb calcetins i calçons curts. La senyoreta Nieves, senyoreta Luisa, senyoreta Marina, senyor Ponce, donya Magdalena, alguns a ca'n Font i Roig qualcuns altres de La Salle, tots a l'Institut.

Esportiu i generós al bàsquet a Sant Climent vares anar a jugar i de la més bella rosa te vas enamorar, un capellà els va enganxar a l'arada de la vida i junts llauràveu els solcs per sembrar-hi la llavor d'una formosa família. Na Mariluz, quina dolça companya. Quina sort, quina valentia quina presència per ajudar-te a partir.

Carlos de Benito Borrás (Debe)
Palma

Adéu Mahó!
Tot era un muntatge

El teatre s'ha acabat. S'aixeca el teló i tots es poden treure les màscares. No hi haurà ni Mahó ni referèndum. El PSOE ha traït bona part del seu electorat i el PP ha enganyat un bon grapat de bona gent. Es demostra que tot el festival muntat al voltant de la "h" no era una iniciativa cívica, sinó una iniciativa cínica. L'objectiu real no era la "h". Era la "n". La "n" de Mahón! Segurament ara els de la iniciativa cínica diran que no estan d'acord amb la fórmula Maó/Mahón però que en nom del consens i perquè no hi hagi fractura social, que els menorquins escriguin Maó com els doni la gana i que ells continuaran escrivint Mahón, com han fet tota la vida. Fins i tot l'apòstol del "mahonisme" del forn de l'Explanada ha tret ja la seva pancarta "Panaderia (sic) de Mahó (sic)", tot un monument a la correcció gramatical en català i en castellà. És realment difícil escriure una frase de tres paraules on només la preposició "de" està ben escrita. Però la pancarta ja ha estat retirada. La funció s'ha acabat.

Josep Castells Baró
Maó