TW
0

El transport
aeri ofega Menorca?

És una pregunta que em plantejo sempre que veig aquest títol, com a lema escollit per la plataforma que l'ha creat com a reivindicació per a la defensa del dret dels residents menorquins a utilitzar el transport aeri i, si s'escau, el marítim.

Sóc una resident menorquina que, per diversos motius i com molts d'altres menorquins, em veig obligada a traslladar-me a la Península. Viatjar per algunes persones és un plaer, per a d'altres una necessitat, com és el meu cas. Tres són les companyies aèries que fan vols regulars entre Illes i Península. Dues d'elles són les que solc escollir per transportar-me. Les dues, gaire bé sempre, pateixen de retard. Quan es tracta de 30 minuts la cosa no té més importància. Ara bé quan va més enllà d'aquest retard la cosa canvia.

El dia 11 d'aquest mes vaig anar a Barcelona per feina i vaig tornar el dia següent. En l'anada el vol va sortir amb 30 minuts de retard (val!, paciència), la companyia de torn era Spanair. L'endemà vaig tornar amb Air Europa. L'hora del vol era a les 16.40 h. i en arribar al lloc d'embarcament la pantalla anunciava que l'hora estimada de sortida seria a les 17.21 h. Això em va començar a emprenyar. Aquí no acaba la cosa perquè tot seguit l'hora estimada anava canviant contínuament. L'explicació de l'empresa?, el servei de refrigeració no funcionava.

En un moment donat, un dels passatgers va demanar el llibre de reclamacions. Jo vaig ser la segona, després tots varen fer el pelegrinatge, imitant l'acció del primer. Aquell retard es va convertir en una llarga espera de vuit hores. Com sempre, els que donaven la cara i patien les queixes eren els indefensos empleats, que mostraven una conducta amable i correcta.

La companyia no tenia intenció de satisfer les nostres reclamacions posant un altre avió, sinó que volia canviar el passatge per al dia següent. Naturalment tots ens hi varem negar, omplir el llibre de reclamacions no els havia fet gràcia. A la fi ens van confirmar que reprendríem el vol a les 0,20 h. Per a la qual cosa van posar-nos un avió que venia de Canàries i que havia de romandre a Barcelona.

El vol va sortir a la 1h. Una vegada a dalt de l'avió, tots els passatgers vam demanar un full de reclamació perquè, segons els drets del viatgers, teníem dret a ser indemnitzats amb el retornament íntegre del bitllet ja que en una de les clàusules s'especifica que passades cinc hores es fa efectiu el reintegrament i, a més a més, l'empresa està obligada a contestar-nos en el termini de set dies.
A dia d'avui, 24 de juliol, encara no he tingut resposta. Jo vaig tenir sort d'uns amics que em van venir a buscar perquè havia d'anar a Ciutadella. Alguns altres van haver de prendre un taxi i pagar-lo de la seva butxaca.

Val! El transport aeri ofega Menorca. I, el Govern balear, quina resposta ens dóna?

Maria Antònia Martorell
Partit Democràtic Ciutadella

Carta abierta a la concejala Ana Lía Noval
Una vez puesta en marcha la nueva línea de gobierno de nuestro ayuntamiento, y visto que se están haciendo bastantes cambios en las calles de Maó, los vecinos del tramo de la Avda. José Anselmo Clavé y que comprende la zona que va desde la rotonda de "las algas" hasta la del Menorca Básquet, nos preguntamos una y otra vez, si se llevarán a cabo las obras de adecuación de la calzada, así como la continuidad del carril bici, (que tanto agrada) y por supuesto, el cambio tan ansiado por todos nosotros y que se nos prometió en infinidad de ocasiones, que sería disponer ese tramo de un único sentido del tráfico, ya que es una de las calles más olvidadas por el momento, y con un tráfico excesivamente numeroso y ruidoso para una convivencia digna. Hace un tiempo, mantuvimos una reunión con el anterior ejecutivo, donde se expuso esta intención, siendo aprobada y aplaudidísima por todos los vecinos allí reunidos. Incluso, se llegó a hablar de las preferencias entre todos nosotros de instalar unos parterres cada "x" metros, en vez de plantar árboles (que tanto embellecen, pero se descuidan y sus raíces acaban por levantar las aceras, haciendo los paseos desagradables). En fin, se nos aseguró que ya estaba todo aprobado, y que solo faltaba adjudicar la obra para dar comienzo cuanto antes… Creemos que a veces los cambios son positivos; y por supuesto esperamos que ustedes los nuevos responsables, hagan todo lo posible para conseguir una ciudad más cívica. En eso pensamos que están. Pero les agradeceríamos nos confirmaran si darán ustedes continuidad a esta propuesta, tan necesaria para todos nosotros, y concretarán una fecha para el comienzo de dichas mejoras.

Sin otro particular, quedamos a la espera de sus noticias, y aprovechamos la ocasión para saludarles muy atentamente,
Elena Pons Quintana
Millán Urbina Mercadal
Maó

He recuperat els ramells, gràcies!
Som la vesina del carrer Sant Cristòfol des Migjorn qui fa uns dies vaig escriure a la premsa perquè qualcú m'havia robat dos ramells de devora el portal d'entrada a ca nostra.

Vull aprofitar les mateixes planes del diari per donar les gràcies públicament a una vesina des Migjorn Gran i també a la Policia Local des Migjorn, que ha actuat de manera ràpida i diligent, a partir de la informació facilitada per la vesina.

Gràcies, idò, a la col·laboració de tothom que ha ajudat a tornar els ramells a ca meva.

I bones festes de sant Cristòfol a tothom.
Nineta Goñalons Allès.
Es Migjorn Gran

Quina patinada!
La Sra. Sugrañes com a alcaldessa d'Alaior no pot fer les declaracions extremistes, insultants i fins i tot de mal gust respecte de la posada en funcionament del nou centre penitenciari de Menorca. A vostè se l'ha convidada com a representant institucional de la nostra població, i com a mínim ha d'estar a l'alçada del càrrec que té.

Té tot el dret a criticar allò que vulgui en la seva condició de diputada del PP al Parlament Balear, però com a batlessa ha de tenir en compte que representa tots els ciutadans i ciutadanes d'Alaior.

I, per sort, són molts i moltes que no pensam com vostè.
Agrupació local PSOE-Alaior