TW
0

Per què faré
vaga dia 8?

Ho podria resumir en dues paraules: per coherència i per justícia. Per coherència amb les meves idees, amb la meva militància, amb la meva professió. Perquè és de justícia que la maleïda crisi la solucionin aquells que l'han provocada, i no els d'abaix; pensionistes, persones depenents, funcionaris, i més enllà encara petits empresaris, treballadors de l'hostaleria i del comerç, que notaran la baixada del nostre poder adquisitiu.Jo faré vaga encara que açò suposi perdre un centenar d'euros que hauré d'afegir als aproximadament 150 que em descomptaran de la paga a partir d'ara. I ho faré perquè no es tracta només de doblers, es tracta de ser coherent amb el que un pensa; està molt bé queixar-se en veu alta però després cal moure's també, i no anar a fer feina amb l'únic motiu que no ens descomptin el dia a la nòmina de final de mes. Jo estaria content de reduir la meva paga si aquesta rebaixa suposés una ajuda als aturats, als desvalguts. El problema és que aquesta reducció no té aquesta finalitat; es fa perquè els que governen el món en la pràctica, els poderosos, ho demanen, com demanen la temuda reforma laboral, que suposarà una passa enrere gegantina en els drets laborals de milions de ciutadans. El problema és que no és una reducció justa, simètrica, proporcional. Jo em rebaixaria de gust la meva nòmina si l'esforç que em demana el president Zapatero l'apliqués també a les grans fortunes, a la banca, a les rendes altes. Ho faria amb els ulls tancats i un somrís a la cara si la inversió militar fos zero, si les aportacions de l'Estat a l'Església catòlica responguessin a criteris d'acord amb l'estat laïc on es suposa que vivim. Saltaria d'alegria si a l'hora que em rebaixen el sou, pujassin la tributació de les SICAV (autèntics forats negres de l'economia per ocultar fortunes immenses i que paguen uns imposts de l'1%). Agrairia la baixada si el govern del Sr. Antich complís el compromís de situar el pressupost d'educació de la nostra comunitat en el 6%, enlloc de mantenir-lo a la cua de l'estat, sense arribar al 3% del PIB.Sr. Zapatero, la crisi es pot afrontar d'altres maneres, en vol algunes dades? La retirada de l'exèrcit espanyol d'Afganistan suposaria 400 milions d'euros d'estalvi a l'estat; la tributació de les SICAV al 20% suposaria més de 2000 milions anuals, la lluita contra el frau fiscal podria reportar milers de milions només reduint-lo en un 15%, recuperar l'impost de patrimoni per fortunes superiors a un milió d'euros faria ingressar més de 2000 milions a l'estat. Però no, aquest govern socialista (?) prefereix fer perdre poder adquisitiu als funcionaris, als pensionistes o als depenents. Zapatero s'estima més quedar bé amb els de dalt que amb aquells que, en bon nombre, el voten (no és el meu cas).

Jo faré vaga dia 8 per justícia, en contra d'un PSOE mentider i traïdor, en contra d'un PP demagog i corrupte, en contra d'una patronal que està aconseguint poc a poc el seu gran objectiu del lliure acomiadament i la reducció dels drets laborals que tant han costat aconseguir en aquest país, en contra d'una banca que només se'n recorda del govern quan les coses van mal donades i una vegada recuperat el cop mira a una altra banda. Jo faré vaga en favor dels treballadors públics, i dels privats, en favor dels pensionistes, en favor dels depenents, i dels prop de cinc milions d'aturats que la crisi ha col·locat en el seu haver. Em semblen motius suficients, no ho troben?

Llorenç Pons Llabrés
Alaior

Autoridad Portuaria
y el puerto de Maó

Esta carta recoge mis inquietudes ante las recientes noticias aparecidas en los medios locales sobre los planes de Autoridad Portuaria para el desgraciado puerto de Mahón, ¿en qué momento tuvo que caer en manos de esta gente desalmada cuyo propósito es hacer desaparecer, desde una oficina de secano, los rasgos que hacen que nuestro puerto sea una de los parajes más bellos, más queridos y más valorados de la Isla?La última parida (perdonen por la expresión) es propia de un Robin Hood demenciado. Me refiero a la idea de no renovar las concesiones de la orilla de la Solana y por si eso fuera poco derribar los edificios para devolver la orilla al uso público. Bien, bien. Me pregunto qué opina la Comisión Insular de Patrimonio, que en su día solicito que se declarara el puerto de Mahón Bien de Interés Cultural (la solicitud incluye bienes de valor etnológico) evidentemente se denegó la petición. Eso sí, se salvarán las casetas de los mariscadores. Gran decisión, aunque un poco fuera de lugar, ya que los viveros de escupiñas que existían allí han tenido que ser trasladados, puesto que, el tsunami que provoca diariamente el barco correo revuelve la tierra del fondo y la resaca posterior las arrastra al fondo.En cuanto a los que han sido concesionarios de las casetas, hasta ahora mi agradecimiento por mantenerlas tan bien y mi solidaridad ante su pesar. En un mundo ideal todo volvería a ser como antes y se mantendría la bella vista que ofrecía aquella pendiente.No quiero entrar en otros temas referentes a la horripilante entidad, pero creo que "algo huele a podrido en Dinamarca" y podría escribir hojas y hojas sobre ello, pero que se espabilen un poco los periodistas. que para eso cobran.

Margarita Bagur Manent
Maó

La vergüenza de
la raza humana

La masacre en esta semana de al menos nueve cooperantes por parte del gobierno de Israel me ha provocado la peor repulsión que he podido sufrir nunca. Repulsión ante los pocos escrúpulos de un estado que se dice amenazado por el (supuesto) terrorismo de Hamas, pero que sin embargo ejerce desde 1948 (con el asesinato del conde Bernadotte) el más cruel y sanguinario terrorismo que jamás se haya visto en nuestro planeta. Repulsión ante la poca vergüenza de justificar semejante masacre como respuesta ante armas tan mortíferas como maquinillas de afeitar y bolsas de canicas. Repulsión ante una impunidad jamás vista, amparada por la complicidad de la ONU, que al igual que Batasuna, es incapaz de condenar un acto terrorista de este calibre (no olvidemos que en esos barcos sólo había alimentos y medicinas para un pueblo que vive en la precariedad más absoluta). Repulsión ante una nula respuesta internacional, que va más allá de toda lógica, y mucho más si la comparamos con la reciente respuesta a la piratería en las costas de Somalia: si los piratas son cuatro somalíes muertos de hambre, ¡mandemos treinta fragatas! Pero si los piratas son soldados israelíes, basta con una ligera reprimenda... Repulsión ante la frivolidad de las personas que olviden todo esto en un par de días sin dignarse siquiera a imaginar cómo se hubieran sentido en el caso de que entre los asesinados hubiese un hijo propio, sin más delito que ayudar al prójimo. Repulsión ante mi propia respuesta al suceso, que se reduce en escribir unas pocas palabras para aliviar una indignación que va más allá de las palabras. Lo más triste de todo esto es que, amparado en la impunidad y en la carencia de escrúpulos, sólo es cuestión de tiempo ver al estado de Israel atentando no contra palestinos, sirios, turcos o quien se le ponga por delante, sino contra la dignidad de la raza humana, de la que, dicho sea de paso, ya me avergüenzo de pertenecer.

Ángel Torres
Maó