La contundencia
del señor Tadeo
Por enésima vez el Sr. Tadeo reclama actuaciones contundentes contra la crisis, sin concretarlas, sólo faltaría. Esta vez aprovechando unos datos negativos de Menorca respecto a las otras islas (que no el resto de España). Datos por cierto matizados y corregidos por el CRE de Sa Nostra, que afirma que Menorca está reaccionando mejor que Mallorca, entre otros aspectos positivos. Y es que pasando por alto diferentes matices, hay cosas que son meridianamente claras: ¿qué acciones contundentes ha tomado el Sr. Tadeo allí donde tiene responsabilidades de gobierno? Ninguna que se sepa. ¿Qué políticas contundentes ha aplicado el PP allí donde gobierna? ¿cuáles han sido los resultados? Pues bien, como debe conocer el Sr. Tadeo, las comunidades Valenciana, Murciana o Madrileña han tenido una caída de su PIB que dobla la caída del PIB menorquín. ¿Califica de "erráticas" el Sr. Tadeo las políticas llevadas a cabo en esas comunidades? Comunidades donde por cierto ha seguido incrementándose la tasa de paro, contrariamente a lo que lo ha hecho la Balear (incrementos por descontado muy superiores a los de Menorca). ¿Habrá explicado el Sr. Tadeo sus contundentes medidas a sus compañeros de esas comunidades? Comunidades donde por cierto no tienen nuestro PTI y sí un deterioro territorial considerable.La realidad es que las propuestas socialistas para afrontar la crisis son muy claras: mantenimiento y reforzamiento de las políticas sociales para no dejar a miles de familias desamparadas, máximo esfuerzo inversor como palanca de dinamización de la economía y rigor y austeridad en el gasto corriente. Políticas todas ellas pactadas con los agentes económicos y sociales, en el marco del Pacto por la competitividad, la ocupación y la cohesión social a nivel de Baleares o los pactos con hoteleros y tour operadores a nivel menorquín para impulsar la recuperación de los mercados europeos. Las medidas del PP deben ser contundentes, pero de momento desconocidas, incluso allí donde gobiernan.
PSOE MENORCA
Moltes
gràcies
A tota la gent que hi havia divendres matí, dia 5 de març, a l'Aeroport de Maó, a punt d'embarcar cap a Barcelona. Esteim molt agraïts per tota l'ajuda rebuda. Per açò volem donar les gràcies a la metgessa del voleibol de Ciutadella, a una infermera que també es trobava a l'Aeroport, al farmacèutic de la Farmàcia dels "Pins", a la unitat del 061, a la Guàrdia Civil de l'Aeroport i al nostre grup d'amics, amb el que ens disposàvem a realitzar un viatge.Així també volem agrair al personal d'urgències del Mateu Orfila, metges i infermeres que ens van atendre.Sincerament moltes gràcies a tots/es.
Fel i Lita i ses seves
filles Roser i Marina
Ciutadella
Consell de Participació de les Dones
El Consell de Participació de les Dones de Menorca serà una realitat el proper 10 de març, dia en el qual es constitueix formalment. La seva finalitat és esdevenir una eina eficaç i participativa per a treballar a favor de la igualtat entre homes i dones. Al plenari del Consell Insular de Menorca es van posar d'acord tots els grups per aprovar per unanimitat la seva constitució i reglament.Hi ha millor notícia per a la celebració del 8 de març Dia Internacional de la Dona? Les possibilitats de participació democràtica de la societat civil en aquest Consell esdevenen elements útils, eficaços, directes per a donar opinió i contribuir en la presa de decisions que obren camí cap a la igualtat. Precisament el Ministeri de Igualtat, a fi de commemorar aquesta jornada, romou el lema: "Juntes, podem canviar el món" i afegeix "Només amb la participació activa de les dones en les polítiques globals, podrem canviar el nostre model de desenvolupament per un altre més igualitari, just i sostenible". És així, si volem fer via cap a la una societat més equitativa, justa i democràtica, en definitiva més sostenible, la dona ha de prendre un major protagonisme i una major implicació en el joc democràtic i participatiu, ha de fer sentir la seva veu i les seves sensibilitats. El Consell de Participació de les Dones de Menorca esta format per representants de les Institucions i de la societat civil: entitats cíviques, patronals i sindicats. La seva finalitat és convertir-se en un òrgan consultiu, de participació i assessorament en matèria d'igualtat, la qual cosa inclou, en els objectius recollits en el seu reglament "potenciar l'equilibri, la justícia social i la qualitat de vida de les dones, i proposar mesures necessàries a les administracions (...)". Es tracta d'un accés directe per a convidar els ciutadans i les ciutadanes a donar opinions i idees a fi de construir tots plegats una societat més justa.El marc jurídic per a la Igualtat ha millorat notablement els darrers anys. L'aprovació de la Llei integral de Mesures contra la Violència de Gènere i la Llei Orgànica per a la Igualtat efectiva entre Homes i Dones varen ser, sens dubte, dues fites importants que deixen testimoni en la història, d'avenços tangibles cap a una societat més justa. El plenari del Consell Insular de Menorca va aprovar a finals de 2009 una resolució en la qual instava al Govern de l'Estat a desenvolupar i dotar econòmicament aquestes lleis. Però no és suficient. El projecte de la nova Llei d'Igualtat de les Illes Balears pot arribar a esdevenir una llei modèlica a nivell autonòmic. Per aquest motiu en la sessió constitutiva del Consell de Participació de les Dones de Menorca comptarem amb la presència de la Consellera Josefina Santiago amb la finalitat que presenti el contingut d'aquesta llei i comparteixi amb els seus membres opinions i aportacions.
Avui, Dia Internacional de la Dona, encoratjo a totes les dones a participar decididament en la xarxa d'entitats socials que hi ha a Menorca. Les vostres opinions, les vostres aportacions són fonamentals per a la construcció d'un futur millor. No ho dubteu.
Moltes gràcies
Esteve Ferrer Panadès
conseller de Ciutadania i Família
Día Internacional
de la Mujer Trabajadora
Ante la celebración del Día Internacional de la Mujer Trabajadora, se hace imprescindible reivindicar la no discriminación salarial de la mujer en España y abordar de forma clara y decidida la realización de políticas de conciliación de la vida laboral y familiar, con el fin de avanzar hacia una sociedad más igualitaria y por tanto más cohesionada. En el último año la tasa de desempleo femenino se ha incrementado en cuatro puntos, situándose en la actualidad en el 19,07%, la brecha salarial está en un 17.6% y la tasa de empleo de las mujeres en nuestro país es del 53,27%, mientras que la de los hombres es del 66,34%, muy lejos del objetivo del 60% de empleo femenino fijado por la Unión Europea en la Agenda de Lisboa para el 2010. Por otro lado sabemos que el 86,4% de las mujeres considera un obstáculo las responsabilidades familiares para su desarrollo profesional, y que solo un 6% comparten las labores del hogar.Con estos antecedentes es más que evidente que existe la necesidad de conciliar y armonizar el legítimo desarrollo de las capacidades profesionales de la mujer con su vida familiar, tratando de alcanzar un punto de equilibrio tan deseable para el individuo como para el conjunto de la sociedad. Hemos de entender que apostar por la corresponsabilidad de hombres y mujeres, no es una defensa de la mujer a ultranza, es apostar por defender la educación de los hijos, el cuidado de los enfermos, la atención a los ancianos, la estabilidad de la familia,...en definitiva, apostar por la pervivencia de la sociedad.
Desde el Partido Popular, en toda ocasión y situación trabajamos para sensibilizar y proponer medidas de conciliación que favorezcan la igualdad de oportunidades sin perjudicar con ello algo tan importante como la familia y proponer medidas de fomento del empleo femenino, de acuerdo con las medidas aprobadas en el Congreso de los Diputados a propuesta de nuestro grupo parlamentario.
El Partido Popular ha llevado a cabo enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado 2010 en esa dirección tales como, fomentar el empleo autónomo para mujeres menores de 35 años, establecer una reducción del 50% de la aportación empresarial en la cotización de la Seguridad Social en caso de embarazo, impulsar diversos programas y planes para la reinserción en el mercado laboral de las mujeres madres de familia numerosa, para el fomento de empleo destinado a mujeres víctimas de violencia de género, para la formación y reinserción de mujeres mayores de 45 años con hijos las cuales deseen retornar a la actividad profesional, para el fomento de empleo para mujeres embarazadas, para madres adolescentes, inmigrantes y en situación de exclusión social, o para ayudas a proyectos de investigación sobre temas de la mujer I+D+I.
Desde nuestra formación política se han propuesto a nivel nacional múltiples medidas sobre conciliación de trabajo y familia y de apoyo a la maternidad, que van desde promover acuerdos con los agentes sociales sobre la organización y flexibilidad de los tiempos de trabajo, pasando por el teletrabajo combinado con el trabajo presencial especialmente para mujeres con cargas familiares, hasta establecer un Plan Nacional de Guarderías, que en colaboración con las Administraciones públicas y el sector privado, incentivaría la creación de guarderías en las empresas y en las administraciones públicas, máxime cuando hemos visto publicado en la prensa hace pocas fechas que las guarderías de Balears, están entre las más caras del país.
Las leyes ya están cambiadas, ahora tenemos que cambiar la mentalidad de todos y cada uno de nosotros y eso se consigue con la educación y la formación que son la llave para acercarse a la igualdad de oportunidades. Tenemos que romper con las inercias para que dentro de poco podamos dejar de hablar de conseguir la igualdad, porque no hay mejor prueba de haber ganado una causa que poder dejar de hablar de ella.
Mª Salomé Cabrera Roselló
consellera del Partido Popular
8 de març,
Dia de la dona
Des de l'Ajuntament de Maó commemoram aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, reafirmant el nostre ferm compromís amb la lluita per la igualtat de gènere. Una declaració que compartim amb les associacions de dones del municipi i volem estendre a la societat sencera, ja que tenim el convenciment que és la unitat de totes i tots l'element indispensable que ens permetrà seguir avançant en la conquesta dels drets de les dones.Celebram l'aprovació de la Llei d'Igualtat entre Dones i Homes, com al marc normatiu idoni per aconseguir aquest objectiu, però a la vegada que constatam la importància dels avanços produïts, som conscients del camí pendent de recórrer, en tant que les dones no gaudeixen d'igualtat d'oportunitats en tots els àmbits de la vida.En el món laboral, les dones segueixen cobrant salaris inferiors als dels seus companys homes, fent la mateixa feina i amb igual capacitació, i encara existeix una proporció molt baixa de dones amb responsabilitats de direcció a les empreses.Malgrat que les dones són majoria a les universitats, el seu augment del nivell formatiu no s'ha correspost amb una presència proporcional en els espais de presa de decisions, ni en aquells en els quals es genera nou coneixement.
La cura de les persones dependents, els fills i la gent gran segueix recaient en mans de les dones de la família, una feina en molts de casos no remunerada i sense un reconeixement suficient. A més, l'encàrrec de totes les feines domèstiques, circumscrites a l'espai privat, impedeix el desenvolupament de les dones en la vida pública i deixam perdre el talent personal i la capacitat productiva de la meitat de la població.
Per tots aquests motius, el 8 de març esdevé una oportunitat per recordar la importància del paper de les dones en la nostra societat, per reconèixer la multitud d'històries personals de lluita en defensa dels drets de les dones i manifestar la voluntat de seguir treballant per aconseguir la igualtat efectiva de drets i oportunitats entre els gèneres.
I ho feim de la mà de totes les administracions públiques, de les forces polítiques i de les associacions civils de la Ciutat, des de la unió i l'acord entorn d'aquesta convicció.
La celebració del 8 de març té un caire lúdic i de sensibilització per al qual s'han preparat un conjunt d'activitats a Maó: La Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat i la Fundació 'Sa Nostra' han organitzat una exposició d'humor gràfic sobre violència de gènere, que es pot visitar a la sala St. Antoni; el Teatre Principal de Maó se suma a aquesta celebració amb la representació de l'obra 'Adulterios', dirigida i interpretada per dones; i les diferents associacions de dones de la Ciutat instal·laran al carrer una mostra de les seves activitats, el pròxim dissabte. A més, enguany són moltes les entitats que han organitzat diversos actes per commemorar aquesta data, la qual cosa ens fa sentir orgullosos i orgulloses, tant per la implicació social en aquesta reivindicació com pel dinamisme que cada dia demostra la nostra societat.
Així és que des de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat volem animar tothom a participar en les activitats organitzades i d'aquesta manera sumar multitud d'aportacions particulars a aquest esforç compartit d'aconseguir un món més just per a dones i homes.
JOSEP BUÑUEL
regidor de Polítiques d'Igualtat
Ajuntament de Maó
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.