TW
0

Què ens està
passant?
Som un al·lot jove de Ciutadella. Ara, estic estudiant a Barcelona i realment m'estim s'illa, la manera de ser de la gent, la nostra cultura. Aquests dies vaig acabar els darrers exàmens i vaig aprofitar per fer una petita escapada a Menorca, la nostra illa. I la veritat és que m'he trobat coses que no m'han agradat gens. Va ser arribar i veure pels diaris, com els agressors de Carlos P. Raengo, tan sols reben 6 mesos de presó i una irrisòria indemnització de 210 euros.

Només val açò, donar una pallissa que provoqui la mort? (ah no, que es forense diu que no està relacionat que una persona sana, després de rebre una pallissa, quedi en coma per fall multiorgànic que acabi desembocant en la mort). Recordem que aquesta persona deixa una dona i dues filles.Però no només açò, també m'he trobat amb el cas de dues dones majors i la filla d'una d'elles, víctimes d'un robatori amb violència, van ser fermades i tot per 20 euros.

Sense oblidar el robatori a Truvi, del passat estiu, en què una parella que dormia tranquil·lament a casa seva, van ser assaltats, fermats, els van robar 12.000 euros, una costella rompuda, i altres danys... O també el propietari d'un supermercat de Ciutadella, queva ser víctima d'un robatori amb violència.

No han passat suficients coses com perquè es cerquin solucions ja?! Xerrant amb gent major que em treuen molts d'anys, tots coincideixen amb el mateix, aquestes coses abans no passaven, aquests fets només els veies per la tele, semblava una cosa de "grans ciutats", a Menorca, tu podies deixar la porta de ca teva oberta, sense cap tipus de por, tothom es coneixia i era diferent, la gent es tenia més respecte.

Amb açò no puc evitar pensar, on hem arribat? Què ens està passant? Realment és açò que volem per la nostra illa? Com es pot solucionar? Des de l'educació a casa? Reformant la justícia? Trob que és un tema sobre el que tots hauríem de reflexionar.

Jordi Bosch Simó
Ciutadella

Ara és
hora!
Llegíem als diaris que el PP, amb la senyora Tònia Gener al capdavant, duu a terme, des de l'oposició, un treball de fiscalització de les despeses que realitza l'equip de govern actual de l'ajuntament de Ciutadella.Ja era hora que fes aquesta feina perquè, en els 6 anys que va ser regidora d'hisenda, aquesta fiscalització no va existir i es va gastar desmesuradament i sense tenir una visió de futur per a l'ajuntament ni per la ciutat.

On era la senyora Gener quan es va construir una piscina destapada per desestacionalitzar la temporada turística (no sé quina desestacionalització si només està oberta de juny a octubre!) per més d'un milió d'euros (dels quals encara en devem un pico)?

On era la senyora Gener a l'hora de controlar unes factures de mobiliari de la piscina descoberta, que el juny del 2009 encara no s'havien pagat, tot i estar facturades de l'any 2006, factures que per casualitat i després de cercar-les molt les vam trobar a l'expedient a urbanisme, en lloc d'on corresponia?

On era la senyora Gener quan es perdien milions d'euros en compres de patrimoni, permutes i expropiacions que beneficiaven a uns pocs i perjudicaven a tota la resta dels ciutadans?

On era la senyora Gener quan no va preveure que totes aquestes expropiacions costarien doblers i no les va incloure a cap pressupost ?

On era la senyora Gener quan no va preveure les despeses ocasionades per la modificació del projecte de la prefectura de policia (450.000€) i per tant, encara ho tenim pendent?

On era la senyora Gener quan va decidir augmentar l'IBI un 40%, en èpoques que l'ajuntament va ingressar més de 2.000.000€ en ingressos extraordinaris, segons ella per pagar inversions i les seves despeses de posar-les en marxa i resulta que l'augment de l'IBI es va realitzar, però no es va fer cap de les inversions (Teatre des Born, pista voltadora, sala multifuncional, escola de música, aparcaments soterrats, carrils bici,....)? On ha anat a parar aquest augment d'impostos?

On era la senyora Gener quan en èpoques de vaques grasses va decidir no amortitzar cap préstec, sinó renegociar-los, donant anys de carència, de manera que el 2006 (època d'augment d'ingressos per a l'ajuntament) es va pagar 0€ en amortitzacions i el 2010 (on la disminució d'ingressos ha estat molt substancial) n'hem de pagar 2.200.000€?

On era la senyora Gener quan els regidors del seu partit, PP, gastaven sense mesura i no els va donar mai un toc d'atenció perquè es redrecessin i així no deixar les arques públiques com les van deixar (amb més de 4.000.000€ en factures pendents, més de 3.000.000€ en certificacions no pagades, 3.500.000€ per amortitzar cada any dels préstecs d'inversió i dels consorcis)?

On era la senyora Gener quan en èpoques de bonança econòmica no va idear un pla per poder anar sanejant les arques municipals en lloc d'enfonsar-les.

On era la senyora Gener quan...

I ara resulta que, el PP i la senyora Gener es preocupa perquè hem gastat 14.964€ en un informe econòmic - financer (pressupostat al 2009) que ens informarà a tots els ciutadans de com estaven les arques municipals abans que l'actual equip de govern assumís la gestió de l'ajuntament. Es preocupa perquè hem gastat 20.000€ per contractar el projecte de Dalt sa Quintana, que ens ha aportat un ingrés de més de 600.000€?, quan vostès es van cansar de contractar projectes, molts dels quals han quedat dins un calaix.

I ara resulta que aquests encàrrecs reflecteixen, segons el PP, que a l'actual equip de govern li falta preparació i capacitació (imaginin quina devia ser la seva capacitació, quan van encarregar molts i molts projectes a personal no propi de l'ajuntament que ens van costar a tots els ciutadans molts i molts d'euros) o bé que no confien en el personal de l'ajuntament (res més enfora de la realitat).

Senyora Gener; vostè deu saber, tant com jo, en quines condicions es poden fer adjudicacions directes ja que el PP es va cansar de fer-ne i bé sap que en tots els casos que vostè ha esmentat es compleixen aquestes condicions. Fins i tot, el PP, va fer encàrrecs que superaven aquesta quantia i alguns encarregats de forma verbal ja que ni tan sols hem trobat el decret d'alcaldia (perquè, evidentment, no el van fer). Per tant, no ens vulgui donar lliçons d'allò que vostès es van saltar a la torera i nosaltres no.

Senyora Gener i senyors del PP, deixin de fer demagògia i de confondre l'opinió pública, facin una oposició constructiva i no oportunista i ens deixin treballar pel bé del poble de Ciutadella. Em cregui que els ciutadans ho agrairan.

Joana Gomila Lluch
regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Ciutadella

Apoyo al
señor Barber
Quiero expresar mi alegría cuando leí un escrito sobre la Sra. Joana Barceló, recién nombrada consellera de Turisme, en el que se dudaba que sea la persona más adecuada para liderar el turismo en Baleares. Yo quiero mostrar mi apoyo al señor que se atrevió a decir lo que muchos piensan, que nuestra querida ex presidenta del Consell ha conseguido en 10 años de gobierno lavar la cara a Menorca, pero la ha lavado tanto que si se descuida no deja nada. Con ella bajaron los turistas, hasta en 400.000 que se dice pronto, y nos ha dejado a todos con una mano delante y otra detrás.

Menos mal que los socialistas se interesan por el pueblo, por los trabajadores, porque sino Menorca sería la isla con más paro, y en la que las cosas de necesidad nos costarían más que en cualquier otro sitio.

Léase transporte aéreo, ropa, traslados a hospitales de otras islas, etc. etc. ¡Ah no! Perdonen, que eso es lo que pasa con los socialistas, que todo nos cuesta más, y encima nos cortan la principal fuente de ingresos, el turismo. Después de oír que Barceló es la nueva consellera de Turisme, la verdad es que a una se le amarga el día. Se ve que no ha tenido suficiente con dejar a Menorca en las peores condiciones, que además dice que el modelo de Menorca hay que aplicarlo en Baleares y se queda tan ancha. Antich no sabe lo que ha hecho. O eso o es que se ve tan ahogado por las crisis, económica y política en su Govern, que más vale Barceló en mano (ya que en Baleares no la han sufrido) que cientos "uemitas" volando. Si Barceló es el mejor recurso, estamos apañados.

En fin, que una se alegra cuando hay alguien que dice las verdades, y echa en falta más manifestaciones de todos los que pensamos que con esta izquierda que tenemos no vamos a ninguna parte. Tenemos que reaccionar y decir alto y claro que no les queremos más, que ya han hecho suficiente por Menorca, y que se tomen unas largas vacaciones. Eso sí, que se las pague Zapatero.

Joana Bagur
Ciutadella