TW
0

Aclaración sobre el cierre de Capde Llevant

A raíz de las informaciones que han salido en los medios de comunicación sobre el cierre del Centre Especial de Treball Cap de Llevant, la mayoría de los trabajadores con discapacidad de este centro y sus familiares queremos manifestar que no estamos de acuerdo con las declaraciones hechas por una minoría en contra de cómo se está llevando a cabo este proceso, paralelamente a la entrada de ASINPROS a la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca.

Contrariamente a lo que dice esta minoría, nosotros sí que consideramos que desde el inicio el proceso de entrada de ASINPROS a la Fundació se nos informó que el Centre Especial de Treball Cap de Llevant era una empresa mercantil de gestión privada que no se podía subrogar y que, además, su situación financiera era de quiebra.Igualmente, queremos dejar constancia de que la mayoría de los trabajadores de Cap de Llevant, concretamente 10 de los 13 que somos, hemos firmado el expediente de regulación atendiendo al compromiso de la Fundació de velar por el mantenimiento de nuestros puestos de trabajo. Con esto, manifestamos todo nuestro apoyo al proceso y a las propuestas, tanto de la Fundació como de ASINPROS.Finalmente, pedimos que cualquier escrito que se haga público sobre esta cuestión especifique exactamente a quién representa, para evitar confusiones y no dar a entender que se habla en nombre de todos los trabajadores y trabajadoras.


10 trabajadores y sus familiares del Centre Especial de Treball Cap de Llevant
Maó

Com quedam? Migjorn vol una explicació


El passat dijous 21 vàrem llegir en premsa, entre d'altres coses, que les ja famoses samarretes que l'Ajuntament havia regalat per Sant Cristòfol de ses Corregudes 2009, les pagaria un ciutadà.El primer que vam sentir és vergonya. El batlle per FITUR a Madrid, i una de les seves regidores desmentint i desautoritzant-lo en públic. La descoordinació i la imatge del municipi és poc gratificant.Després d'uns moments de reflexió, vam sentir desconcert i preocupació. Fa mesos que aquest tema roda, després que el PSOE Migjorn fes vàries preguntes en comissió i molts vesins s'hagin preocupat per aquest afer.Arribats a aquest punt, el poble necessita una explicació clara. Anam a pams:

Primer.- A la Junta de Govern celebrada el dia 25 de novembre de 2009, arriben una sèrie de factures per ser aprovades i, uns dies després, ser pagades. Entre aquestes factures, n'hi ha una per un import de 4.680,95 € en concepte de (ho escrivim literalment com consta a l'acta de la Junta) samarretes per festes de Sant Cristòfol. Segueix dient l'acta: 'La Sra. Francesca diu que el Sr. Batle va afirmar que les samarretes no tindrien cap cost per l'Ajuntament i demana què ha passat; el Sr. Batle contesta que les havien de pagar un grup de fadrins però que finalment les haurà de pagar l'Ajuntament'.Com quedam? Les paga l'Ajuntament o un ciutadà. És un clar exemple de l'ocultisme de les gestions del Batle amb el seu equip, de falta de coordinació i feina de la gent que ens governa a tots els migjorners. I així anam!

Segon.- Una altra factura per un import de 1.995,00 € en concepte de: Despeses invitació Sr. Batle per actuacions David Russell (tancar restaurant i càtering).Segueix dient: 'La Sra. Francesca Bresco diu que es presenta una factura d'un restaurant per import de 1.995 que correspon a l'actuació de David Russell i que el Sr. Batle havia comentat que l'Ajuntament no pagaria res. El Sr. Batle contesta que en principi eren els amics del Sr. Russell els que es farien càrrec de la despesa però que es molt car i no la poden assumir. La Sra. Bresco diu que si açò és així, que el Sr. Batle comenti el tema amb aquells i que paguin una part. La Sra. Fernández diu que si s'havien de fer càrrec els amics, el Sr. Batle no hauria d'haver intervingut ni rallar amb el restaurant. El Sr. Batle diu que rallarà amb els amics i que de moment es deixi pendent la factura'.Com quedam? La paga l'Ajuntament o d'aquí a uns dies trobaran un altre ciutadà anònim a qui endosar el deute?


El PSOE Migjorn pensa que el compromisos són per complir-los. Com el compromís amb en David Russell, persona que no es mereix aquest paperot. O altres compromisos encara que ens semblin un malbaratament. Si les factures són de compromisos de l'equip de govern, idò que defensin aquestes despeses. Si són compromisos d'altres vesins o ciutadans: què fa l'ajuntament assumint deutes dels altres? Resulta tot molt confús i sospitós. Com quedam?


P.D. En el moment de publicar aquesta carta, hem llegit una disculpa pública de l'equip de govern. Ara només falta que ens expliquin la veritat del cas.


PSOE des Migjorn