TW
0

"L'arròs de la terra. Dos juliols a l'illa de Menorca" és una recopilació d'articles escrits a "El Punt Avui", els anys 2013 i 2014 per el periodista Manuel Cuyàs (Mataro, 1952) en el que ofereix la seva simpàtica visió sobre la nostra Illa. Es tracta d'un llibret breu, de només 62 pàgines, i molt fàcil i ràpid de llegir.

L'autor va ser destinat l'any 1975 a Menorca a fer el servei militar a les casernes des Castell. Després de la seva experiència com a soldat, Cuyàs va visitar Menorca alguns anys amb amics o amb la família però, com ell diu, tot cansa i al final va deixar d'anar a l'Illa. Trenta anys més tard hi va tornar amb la por de que el decebés però li va agradar més que mai.

En els escrits aplegats a "L'arròs a la terra" el periodista compara sovint la Menorca que va conèixer des de la perspectiva d'un jove que feia la mili amb un paisatge cultural i humà vist molts anys més tard per un home ja madur. Així el que es descriuen són els canvis que ha experimentat l'Illa però també el punt de vista de l'observador.

L'arròs de la terra. Dos juliols a l'illa de Menorca

Manuel Cuyàs

Editorial Llonard Muntaner

62 pàgines