TW
0

Ultra...insensat. No sé si m'entendràs o si arribaràs a llegir més de dues retxes sense treure foc per la boca. Però confio en què seràs capaç de raonar, perquè tampoc no som tan diferents. Només la teva ceguesa et limita. Tu, sí, tu també pots veure la llum, si et centres en no cercar cap més enemic que el que tens a dintre. Deixa ja de fanatitzar els sentiments i pensa que, mentre mors o mates per la bandera de la radicalitat, no hi ha ningú ni res del que tant defenses que mogui un sol dit per tu. De Hitler, Lenin, el «Mein Kampf» i l'holocaust ja no en queda més que la polseguera.

Recorda que les ideologies són propostes de vida, mai de mort, i que no ets cap be obligat a seguir un pastor equivocat. Tingues dos dits de front i, si et queda cap neurona, mira el que ha passat al Jimmy de Riazor, com acaben els drogoaddictes i maltractadors, com han hagut de deixar les armes els etarres que res no aconseguien tirant bombes i pegant tirs, i demostra que no estàs més rapat de seny que de pèl.

Noticias relacionadas

Adona't que el teu fanatisme no et fa cap bé i et condueix cap a la destrucció. La propera vegada que algú et proposi convertir un carrer en un camp de batalla, pensa amb ta mare, o amb la teva nòvia, o amb el teu fill, i el teu germà. I diga't si els vols veure més. I recorda que la persona a la qual et vols enfrontar té una trista ànima igual que la teva.

Tu, que tan fanàtic ets defora els camps de futbol, rompent faroles a les manifestacions, sacralitzant un tros de carota als Jocs des Pla o retant-te, com fa un parell d'estius, amb maonesos i ciutadellencs per a pegar-vos, no vulguis acabar voluntàriament com els soldats que tornen a casa dins d'una capsa coberta per una bandera. Per tu no hi ha sobres de 21 euros amb un dècim de Nadal, perquè el seny és la millor loteria que et pot tocar.

La veritat és sempre revolucionària, sí, però aquesta no es defensa mai amb cap pal ni amb cap navalla, sinó amb la raó. Perquè «un home, qualsevol home, val més, molt més que una bandera»...