TW
0

Aquest passat hivern es recordarà per ser un dels mes curts dels darrer anys. No per calendari però sí perquè les onades de fred, els grans temporals de pluja i vent, fins i tot alguna que altra volva de neu que ens solen visitar els mesos de gener i febrer, aquest any han passat de llarg, deixant un hivern no gaire mal de dur, amb dies freds i algunes ruixades, però al cap i a la fi sense un meteor digne a destacar.

Temporal a Menorca
Temporal a Menorca

Però ara que ja arriba el bon temps i molta gent ja prepara la seva embarcació per gaudir de la mar de Menorca, és un bon moment per recordar dues escales molt importants per a tots els navegants: BEAUFORT i DOUGLAS.

Escala Beaufort i Douglas
Escala Beaufort i Douglas

Per expressar els valors del ven ten el medi marí, s'utilitza l'EscalaAnemomètrica de BEAUFORT i per definir l'estat de la mar de vent es fa mitjançant l'escala DOUGLAS.

Noticias relacionadas

Dominar les dues escales a l'hora de sortir a navegar és imprescindible, no només pel tipus d'embarcació que portem sinó perquè això davant d'un temporal ens pot salvar la vida.

L'escala Douglas defineix l'estat de la mar
L'escala Douglas defineix l'estat de la mar

Les previsions meteorològiques incorporen sempre avisos de l'estat de la mar per poder estar en tot moment informat de com evoluciona l'atmosfera i amb ella la mar.

A Menorca, com a illa que és, els temporals de mar es donen molt sovint, predominant els vents de nord, que són els temporals més nombrosos al cap del any, si bé de vegades no per nombrosos vol dir més perillosos -que ho son -, sinó que també els vents de ponent o de llevant produeixen grans temporals que es recorden al cap dels anys a la nostra memòria.