Alaior ha estat l’escenari de la darrera festa amb cavalls d’enguany. La Festa dels Caixers va oferir aquest diumenge un animat darrer jaleo a Sa Plaça, amb el fabioler Lito Vinent, la caixera fadrina Paula Martí, que duia la bandera, i 27 caixers que hi van participar. El Grup d’Amics de la Festa de Caixers va tornar a tenir un polit detall amb els interns més grans dels geriàtris, una canya verda per n’Antonio Ameller Salom i un ram de flors per na Goya Esteban Frutos. Tots els actes, van comptar amb molta participació i un gran ambient. Fins l’any que vé si Déu vol.
la imatge
La festa de Caixers d’Alaior tanca les portes amb clau
También en Menorca
- Hallan el cuerpo sin vida de un hombre de 39 años en Ciutadella
- La víctima del brutal cabezazo en Es Pla de Ciutadella decide denunciar a su agresor
- Menorca logra 10 medallas en el World Cheese Award: estos son los quesos ganadores
- La borrasca 'Caetano' se deja sentir en Menorca y obliga a cerrar el puerto de Ciutadella
- El GOB sobre Torre Vella y Menorca Experimental: «¿Alguien ha inspeccionado el final de obra?»
2 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
A Menorca, cada poble té ses seves festes que marquen moments importants de s’estiu. Per exemple, a Maó se celebren tres festes durant s’estiu, a més d’altres celebracions a Sant Lluís i Es Castell, que estan a un passeig de distància. A Alaior se celebren tres festes, mentre que a Es Mercadal hi ha dues grans festivitats. Però, a Ciutadella, tot i ser una de ses festes més populars i emblemàtiques de s’illa, només se celebra una gran festa, sa de Sant Joan, que ha estat objecte de debat en es darrers anys. Algunes crítiques senyalen que ses festes de Ciutadella, que històricament han tingut un protocol rigorós, estan marcades per costums des passat, especialment de s’època franquista, que no reflecteixen sa realitat social actual de s’illa. Institucions culturals com sa Societat Arqueològica Martí Bella o s’Institut Menorquí d’Estudis i sa mateixa Societat Civil Menorquina haurien d’intervenir per revisar i actualitzar es protocols de ses festes de Sant Joan, tornant-los un caràcter més representatiu i manco elitista. Sa noblesa local ha utilitzat ses festes com una plataforma per sa seva autopromoció i per exercir sa seva influència sobre ses institucions. En aquest sentit, ses festes haurien de deixar de ser un reflex des poder d’uns pocs i tornar a ser una celebració oberta i popular, en què sa societat civil menorquina pugui sentir-se representada i partícip de ses seves pròpies tradicions.
... no hay expresión viejuna más ridícula que esa que cierra el texto... nos veremos el año que viene, tanto si 10 quiere como si no quiere, valiente memez... depende de nosotros exclusivamente...