Nombroses persones van mostrar el seu interès per les diferents espècies de bolets. | Josep Bagur Gomila

TW
0

Un total de 144 espècies de bolets van formar part de la mostra micològica de les III Jornades Gastronòmiques del Centre Micològic Dr. Saurina, celebrades el cap de setmana a Ferreries, a més de les 280 racions repartides en la paella popular, el que avala l'èxit d'aquest esdeveniment que ha combinat la part científica amb la gastronòmica, segons ha informat el president de l'entitat Josep Lluís Melis.

Unes cinquanta de persones van anar el dissabte de matí a cercar bolets, els quals va formar part de la gran mostra de bolets muntada el capvespre, on es van poder veure 144 espècies diferents, després de la classificació feta pel Centre Micològic Dr. Saurina, que va tenir una gran afluència de persones.

menorca Ferreries -tot el matí es fa a la Plaça Espanya les Jornades d'Esclatassants

Les jornades van comptar amb la demostració per elaborar plats amb bolets | Josep Bagur

Les Jornades es van inaugurar amb una xerrada del micòleg català Miquel Ángel Pérez de Gregorio sobre els bolets del gènere rússula d'ambient mediterrani, i també va incloure diferents demostracions de l'elaboració de plats amb bolets; una gran paella popular, amb la consumició de 280 racions de tres tipus diferents -bolets i verdura, bolets i carn, i paella valenciana- i l'amenització musical a càrrec del duo acústic de covers FeedBack i el conjunt Remember.

El president Josep Lluís Melis assegura que «va anar tot molt bé pensant que feia quinze dies que la cosa estava malament, pensant que l'octubre i fins dia 2 de novembre va fer molta calor; després cada setmana va anar minvant, amb aquelles plogudes del mes passat que van anar molt bé perquè ho van activar tot. Dia 14 de novembre fins i tot vam estar valorant si cancel·laven les Jornades perquè havia fet colque ploguda aïllada, però ensoldemà dia 15 ja va començar a ploure i els dies següents 17, 18 i 19 va fer aquelles plogudes intenses. La situació es va normalitzar i per açò hem tingut aquest èxit en el nombre de varietats, fins i tot n'hi havia de rares, que no estan registrades a l'Illa».