Durant tot el matí del divendres van passar per la fira 970 estudiants de tots els instituts de l’Illa | Josep Bagur Gomila

TW
0

Des d'aquest divendres es celebra a Ciutadella una nova edició de la Fira d'Ensenyaments Superiors, l'esdeveniment que organitza el Centre Municipal Universitari i que té com a gran objectiu acostar als estudiants un bon ventall d'opcions de cara a continuar la seva formació acadèmica, sigui a Menorca o a fora, tant a través de la formació professional o de graus universitaris.

Aquest dissabte, de 10 13 hores, la Sala Multifuncional del Canal Salat acull la segona jornada de la fira, destinada expressament perquè les famílies puguin tenir accés a informació sobre carreres, beques o també residències per a estudiants, en el cas que els seus fills marxin a estudiar a fora.

Primera jornada

Durant el matí del divendres van passar per la fira prop de mil joves. Concretament, estava previst que fossin 970 estudiants, els quals van poder consultar amb els representants dels dinou expositors que configuren la mostra. Una xifra inferior als 33 que van assistir a la darrera edició, el 2019, ja que, per prudència, per la pandèmia, s'ha preferit fer un esdeveniment de menors dimensions.

Normalment la fira es fa a l'octubre, però enguany s'ha avançat al mes de febrer, per tal que els alumnes que fan segon de batxillerat no perdin l'ocasió d'assistir-hi.

De fet, entre els estudiants hi havia un gran interès per aquells estudis que més els interessen. Així ho explicaven, per exemple, diversos alumnes de l'IES Cap de Llevant com en Dídac Rodríguez, qui valorava «molt interessant» la fira, «perquè no tenc gaire clar el que vull estudiar, i aquí puc veure alternatives i quin és el panorama a diferents ciutats». També en Pedro Muñoz apuntava que «està bé, si no tens gaire clar què vols fer. A jo m'agradaria fer Dret, però no ho tenc massa clar».

Aina Cardona explicà que «crec que faré Direcció hotelera, a la UIB, a Mallorca, però hi ha més universitats com la Ramon Llull o la Complutense, que també ho fan» i la fira «obre les portes» per conèixer les diferents opcions.

La seva companya, Nerea Montero, que «tenia pensat fer Medicina, quan he arribat he vist que hi ha altres opcions, com Odontologia, Biologia o Química, i m'ha ajudat a veure-ho». Cosa semblant com li ha passat a Jorge Ormaetxea, que «estava decidit a fer Administració i direcció d'empreses, però he vist els estudis d'INEF i també m'agradaria».

També del Cap de Llevant, Olga Riudavets, Elsa Gomila i Sara Arcos coincidien a destacar la gran utilitat de la fira, «perquè veus les opcions que hi ha, també sobre les residències i t'ho expliquen molt bé». A més, com apuntava Arcos, «jo tenc clar que vull fer Psicologia a la Rovira i Virgili, però va bé conèixer alternatives, per si de cas».