El dia de Sant Nicolau els caixers pugen amb la bandera de cada poble al santuari de la Mare de Déu del Toro. | Jaume Fiol

TW
0

Els preparatius de les festes de Sant Nicolau ja han començat. La comissió des Mercadal, que cada any se n'ocupa, cerca voluntaris amb ganes de col·laborar i afegir-se a les tasques organitzatives de les festes per a què puguin sortir endavant.

L'Ajuntament des Mercadal, l'Associació de Veïns, la parròquia de Sant Martí i el santuari de la Mare de Déu del Toro, sempre donen un cop de mà en la preparació prèvia de les festes, però aquestes es troben, principalment, en mans de la comissió.

Tot i ser, una festes a petita escala, en comparació amb la resta de festes patronals de Menorca, és necessària la recaptació dels diners per poder-les costejar, així com tenir cura de tot el que comporta celebrar-les. Com per exemple, comprar l'arena per al jaleo, organitzar les revetlles o realitzar la inscripció de caixers.

El capellà Joan Camps, qui acompanya a la comissió en tots els preparatius, recorda que, tot i que es tracta d'unes festes més breus i amb un nombre menor d'assistència, a poc a poc, «han anat agafant força» i, per tant, no es pot passar per alt la dedicació que requereixen. «Les festes no només són els dies senyalats, sinó que impliquen, setmanes i setmanes de preparatius», confirma. Davant aquesta realitat que, a vegades, passa desapercebuda, els membres de la comissió, animen a tothom a donar un cop de mà per poder dur les festes a terme.

Qualsevol «mà voluntària i responsable», encara que sigui de fora d'Es Mercadal, serà benvinguda i contribuirà a que les festes de «tancament» de totes les festes patronals siguin tot un èxit. «Les festes de Sant Nicolau engloben a la resta de festes i són una espècie de clausura de tota la resta, ja que hi participa el caixer fadrí de cada poble», explica mossèn Joan Camps. Per tant, afirma, tothom hi està convidat a participar.

El dia de Sant Nicolau els caixers pugen amb la bandera de cada poble al santuari de la Mare de Déu del Toro.