A la plaça d’Espanya de Ferreries s’hi pot trobar des de sobrassades a carn-i-xulla, passant per botifarrons o una cada vegada més extensa varietat de formatges | Josep Bagur Gomila

TW
9

Ferreries fa aroma d'embotits i pa fresc. L'aroma que desprenen els productes elaborats a Menorca, i que han trobat en la I Fira del pa i l'embotit l'expositor ideal per donar-se a conèixer un poc millor, especialment les varietats que estan sorgint i que enriqueixen el mostrador menorquí.

I és que a la plaça d'Espanya de Ferreries s'hi pot trobar gairebé qualsevol tipus de productes, des de sobrassades a carn-i-xulla, passant per botifarrons o una cada vegada més extensa varietat de formatges.

El pa és present a la fira en moltes de les seves possibilitats: sense gluten o fet amb segol, llavors, d'olives, de fajol, d'anous, de xia de blat sarraí o d'arròs eco integral.

La fira, que segueix durant aquest diumenge matí, de 10 a 14 hores, compta amb la participació de nombroses finques agràries i productors, així com diferents carnisseries i establiments.

Els productors feien una bona valoració de la primera jornada. Nando Moll, de Binigarba, tenia en compte que «pel dia que ha fet, ha vingut bastanta gent, molts s'han preocupat de venir».

Una opinió que compartien Sílvia Mugnier, de Azahar Forn i Pastisseria Integral, i Bosco Pons, de la Carnisseria Can Bosco, de Ciutadella.

Mugnier valora positivament la fira. «Sempre que puguem promocionar el pa i l'embotit que es fa aquí, serà bo per Menorca», ja que «és millor apostar pel producte de proximitat que dur coses de fora». I Bosco Pons apuntava que els llocs estan mantenint les produccions, ja que «a la gent d'aquí que compra durant tot l'any, a l'estiu s'hi suma el turisme, especialment l'espanyol».

Activitats paral·leles

A banda de l'estesa de taules carregades de productes, la fira es complementa amb diferents propostes. Durant la primera jornada hi va haver balls de fandango, l'actuació del grup Billy Goat's, un taller d'olis essencials o un tast de montaditos i pintxos. Eren unes propostes gastronòmiques del grup Cuinetes de l'Associació de Veïns s'Enclusa, amb propostes gustoses d'escalivada, de truita amb botifarró, sobrassada amb mel, botifarró blanc amb ceba i xampinyons o brandada de bacallà. El visitant pot tastar cinc propostes per 4 euros.

Aquest diumenge dematí continua la fira. A les 11 hores hi haurà jocs populars i una hora més tard actuarà el grup Ten String Duo.