El tradicional comiat de la qualcada i el darrer toc de fabiol va ser seguit per una gernació | Ajuntament de Maó

TW
6

Passaven tres minuts de les 9 del fosquet quan es va sentir el toc de fabiol que anunciava l'entrada d'una reduïda qualcada a la plaça de la Constitució. La gent portava una bona estona esperant. Primer ballant amb la música dels bars fins que es va fer un respectuós silenci per esperar a que arribessin els cavalls. Quan ho van fer tota la gent va rebre amb aplaudiments els caixers i cavallers que anaven entrant amb les seves canyes verdes encapçalats pel fabioler, Lito Vinent, gran protagonista de l'acte. Tancaven la comitiva el caixer capellà, Llorenç Sales i la caixera batlessa, Conxa Juanola.

Els joves seguien el darrer acte eqüestre de les festes d'enguany al mig de la plaça mentre que la gent major ho contemplava des de les tribunes instal·lades al davant de l'església.

Noticias relacionadas

Silenci

Alguns cavallers van aprofitar per fer els darrers bots mentre amb les llums apagades es posaven en formació al també anomenat pla de l'església.

Llavors a les 21.10 hores es va fer un gran silenci a la plaça i Lito Vinent va fer sonar el seu fabiol. En acabar el públic va rompre en aplaudiments. I després tal com la plaça s'havia omplert es va anar buidant.