TW
1

Les processons del Sant Enterrament van reunir la nit d'aquest divendres més de mil cinc-cents confrares, que van desfilar pels carrers dels pobles de Menorca al ritme de les marxes fúnebres. Els actes més nombrosos van ser els de Ciutadella i Maó, i també van complir amb la tradició a altres pobles, concretament a Ferreries, es Mercadal, Sant Lluís i es Migjorn Gran. Unes processons en les que s'ha pogut comprovar una major presència de turistes, que no han deixat passar l'oportunitat -tampoc, molts menorquins- d'immortalitzar-les amb els seus mòbils o les seves càmeres fotogràfiques.

A Maó, la processó va començar puntualment. Al Pla de l'Església s'hi van reunir les set confraries, les quals, encapçalades per un petit grup de centurions i els músics de la Gwent Touring Band, van començar el seu recorregut dirigint-se cap al carrer Isabel II. Era el principi d'un trajecte, al llarg del qual es van distribuir centenars de persones, que seguiren amb devoció el pas de les germandats.

Encapçalava la processó la Confraria del Via Crucis, adscrita a la parròquia de Sant Francesc i que aquests dies tanca els actes de celebració dels seus 75 anys. Efemèride que han commemorat recuperant el pas original de la germandat, de la compassiva Verònica portant el vel marcat amb la cara de Jesús, recuperat després de dècades de no utilitzar-se.

Darrere de les capirotes verdes hi anaven les blaves de la confraria de la parròquia de La Concepció amb la imatge de Sant Pere Apòstol penedit, les de la Confraria de la Pietat i Sant Joan Evangelista de la parròquia del Carme i les de la germandat de La Sang de Sant Josep.

Completaren la processó els confrares de les tres congregacions de Santa Maria, les del Sant Sepulcre, les dels Centurions de Sant Corneli i les de La Soledat, amb el pas de la Verge precedint els preveres, entre els que hi havia Miquel Sastre i Llorenç Sales. Tancaven la processó els integrants de la Banda de Música de Maó.

Noticias relacionadas

La processó es va allargar unes quantes hores. Quan la Confraria de La Soledat encara no havia finalitzat el seu pas per Isabel II, la del Via Crucis ja enfilava ses Moreres per baixar després per sa Costa de sa Plaça cap a Santa Maria on es va acabar l'acte amb el sermó de La Soledat.


Ciutadella

A Ciutadella també van ser molts els que van seguir aquest acte que recorda la Passió de Crist, revivint la condemna i la mort de Jesús a la creu. i es va celebrar també amb devoció a Ciutadella.

Presidida pel bisbe de Menorca, Francesc Conesa, la processó va sortir de la Catedral a les 20.30 hores, amb la presència de les set confraries de Ciutadella, que van recórrer els estrets carrers del centre antic i que li atorguen un caràcter força emotiu per a la devoció popular.

Els integrants del gremi dels hortolans d'Els Pelegrins i de les confraries de La Soledat, Jesús Natzarè, La Pietat, la Bona Mort, del Sant Crist dels Paraires i Hosanna van estar acompanyats en el seu recorregut pels músics de la Banda de Ciutadella i els cantaires de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca.