Catedral. Al temple no hi cabia ni una agulla. Més de set-centes persones van assistir al concert | Javier Coll

TW
0

La Setmana Santa menorquina és temps de música. I s'ha encetat amb les actuacions de les bandes de música de Ciutadella i es Migjorn Gran el Dijous Sant i de l'orquestra del Grup Filharmònic de l'Ateneu de Maó, ahir, Divendres Sant.

Aquest era un dia nou per a la formació de l'Agrupació Musical de Ciutadella que dirigeix Joan Mesquida, que tradicionalment havia ofert el seu concert de Pasqua el Diumenge de Rams o ja ben entrada la Setmana Santa. El canvi, però, no li restà ni un pèl de públic, ja que la Catedral va registrar una magnífica entrada, amb més de set-cents assistents, que gaudiren d'un programa variat, que incorporà peces simfòniques com «Ben-Hur: Desfile de Aurigas», de Manuel González, o marxes fúnebres com «Passio Granatensis» o «Mayor Dolor», de Carreño.

Entre el públic hi eren el bisbe de Menorca, Francesc Conesa, i la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, qui a la mitja part, va pronunciar unes paraules, establint un paral·lelisme entre la cruesa dels fets que es rememoren durant la Setmana Santa, amb el que viuen avui tants milions de refugiats que es veuen obligats a fugir dels seus països.

El concert va acabar amb «La Madrugá» com a bis, un tema que també es va poder escoltar a la parròquia de Sant Cristòfol, as Migjorn Gran, on la banda que lidera Isaac Mascaró va atreure també un nombrós públic, que gaudí de peces com «Hossana in excelsis», «Mektub» o «Bajo la luz de tu mirada», en la que va intervenir la secció de metall i la percussió. El repertori, que també combinava marxes fúnebres amb altres composicions clàssiques i altres més modernes, va aconseguir emocionar a molts dels assistents, fins al punt que es van veure algunes llàgrimes.

Per la seva part, el Grup Filharmònic de l'Ateneu va dedicar el concert a «Les set últimes paraules de Crist a la creu», de Haydn. Sota la direcció d'Óliver Vinent, es va interpretar una versió per a orquestra de cordes de la que van gaudir més d'un centenar de persones a la parròquia del Carme, de Maó.