el públic concentrat al casc històric de la ciutat ha pogut contemplar les evolucions dels gegants Joan, Rita, Abú Umar, Nura i Alfons III | Gemma Andreu

TW
0

El fred no va impedir aquest dissabte que els gegants de Llucmaçanes escenifiquessin novament la presa de Menorca. Va ser, com en els darrers anys, amb les figures del Rei Alfons III, Abu Umar i Nura, acompanyats per dos pagesos d'època, en Joan i na Rita.

El matí es presentava gèlid a Maó, amb temperatures de pocs graus i amb un vent que incrementava considerablement la sensació tèrmica de fred. Això, però, no va impedir —al contrari del que succeí amb la Fira de Sant Antoni que finalment es va suspendre— que la Colla de Geganters de Llucmaçanes fes la ja tradicional representació.

Després que els gegants arribessin a la Plaça Constitució, el passacarrers va iniciar el seu recorregut, amenitzat amb la música de la Banda Municipal de Maó. Amb la incertesa del cel, que va amollar quatre gotes en alguns moments, la comitiva va recórrer diferents carrers del centre, per tornar novament al Pla de Parròquia. Un recorregut en el qual van estar acompanyats per aquelles famílies que s'animaren a presenciar l'espectacle tot i el fred.

Noticias relacionadas

Aquest diumenge, més actes amb permís del temps
Si la climatologia ho permet i no obliga a suspendre més actes, com ara la trobada d'avionetes a l'Aeroclub, aquest diumenge hi haurà diferents propostes a gairebé tots els pobles.

A Ciutadella s'ha de celebrar la Copa Sant Antoni de doma menorquina a les instal·lacions de l'Escola Eqüestre Menorquina (9 a 13 h), i al port hi haurà la XVI Trobada de Vela Llatina des de les 10, i ja el vespre (19 h), el concert de «Carmina Burana» de la Capella Davídica al Socors.

A Alaior, les pistes del Cós acolliran el Torneig d'Automodelisme (9 h) i el capvespre hi haurà torrada popular i balls a Sa Plaça (19 h), as Mercadal (12 h) hi haurà una trobada de batucades del poble i de Ferreries, i as Migjorn Gran (12 h) un passacarrers amb Acirkaos.

Així mateix, a Maó es farà la XVII Diada de Sant Antoni de Trot (11.30 h) .

Lea la noticia completa en la edición impresa del 14 de enero en Kiosko y Más